top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - V děčínském derby jsme uhájili domácí palubovku

BK Děčín juniorka - BK Děčín Křešice 81:53 (16:17, 38:28, 60:43)

V pátek 26. ledna se v ARMEX Sportcentru hrálo děčínské derby mužů v oblastním přeboru. Naše juniorka nastoupila proti týmu Křešic. Aktuální tabulka soutěže a domácí prostředí favorizovaly náš tým, přesto se nedalo čekat jednoduché utkání.

V našem týmu chybělo několik standardních hráčů (nemoc, volby, odpočinek), příležitost tak dostali hráči vracející se po zranění, hráči pendlující do našeho týmu ze severočeské ligy a junioři z U19.

Začátek utkání začali lépe hosté, kteří dobře stříleli, naopak nám nepadaly i jednoduché koše, ale hlavně jsme několikrát přihráli do rukou soupeře či do autu. Proto jsme i první čtvrtinu byli ve skóre pořád pozadu, přesto jsme ji zakončili téměř remízovým stavem 16:17.

Ve druhé čtvrtině jsme zlepšili pohyb na útočné polovině, dobře stříleli (dali jsme 3 trojky) a byli aktivnější ve hře 1 na 1 do koše a tím získali fauly resp. trestné hody. Zlepšili jsme obranu a tím získávali míče a vyráželi do rychlých protiútoků. Čtvrtinu jsme tak vyhráli o 11 bodů, stav na konci poločasu byl pro nás již příznivější 38:28.

Třetí část zápasu byla podobná té druhé, stále nás provázaly neproměněné šoupáky a zbytečné ztráty, přesto jsme byli bodově úspěšnější a vedení navýšili na 60:43. Poslední čtvrtinu jsme si již spíše užívali a vymýšleli parádičky pro diváky a utkání dovedli do vítězného konce.

Poděkování všem hráčům za to, že i přes možná lehčího soupeře nic nepodcenili, a když bylo třeba, tak zabrali a navýšili náš náskok, na který všichni přispěli nějakým bodem. Poděkování i početným fanouškům obou týmů, kteří zápasu vytvořili pěknou atmosféru.

Body: Ondráš 15 (1x3), Důra 12 (1x3), Lipenský 11 (1x3), Cafourek 10 (2x3), Ďurana 8, Trbola 8, Vlášek 6, Fujera 3 (1x3), Šuber 2, Teršl 2, Roza 2, Houser 2.



Tímto vítězstvím jsme se poprvé v letošním ročníku dostali na první místo v oblastním přeboru, snad tam vydržíme až do konce soutěže. Čekají nás ještě v základní části tři zápasy, z nichž asi ten nejtěžší již tento pátek v Lovosicích. Poté se doufejme staneme účastníkem finálové skupiny o 1.-3. místo.


Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page