top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - I přes velkou marodku vítězství v Lovosicích

ASK Lovosice - BK Děčín juniorka 69:78 (24:14, 46:38, 54:56)

I náš tým postihla chřipková epidemie. A když se k 6 nemocným hráčům přidali 3 zranění a 2 hráči z jiných důvodů mimo hru, bylo těžké dát na utkání dohromady dostatečný počet hráčů. Naštěstí jsme měli v záloze dva hráče, kteří letos za náš tým ještě nehráli - Míru Soukupa a Ondru Josefuse. Také někteří další hráči přemohli pokoušející se nemoc či zvládli své pracovní povinnosti a nakonec jsme tedy do Lovosic odjeli v 8 hráčích. I přes menší počet jsme měli hráčskou kvalitu, takže jsem věřil, že budeme konkurence schopní.

Začátek utkání vyšel lépe domácím, kteří začali šňůrou 9:0. Nám tam nic nepadalo, ztráceli jsme míče nepřesnými přihrávkami nebo jsme neproměňovali šance díky tvrdší obraně soupeře. Navíc se soupeři dařila střelba, nasázel nám 4 trojky. My jsme se postupně trochu zlepšili, ale soupeř byl pořád napřed, takže první čtvrtina skončila desetibodovým rozdílem 24:14.

Druhá čtvrtina byla obdobou té první. Domácí nám dali hned zkraje dvě trojky, a když do poloviny této části přidali další dvě, byl rozdíl již 21 bodů. My jsme však nepanikařili a trpělivou hrou si chodili pro body nebo alespoň pro fauly a šňůrou 12:0 náskok soupeře snížili na obvyklých 10 bodů. A když jsme 1 s do konce po v timeoutu dohodnuté akci dali trojku, šli jsme do šaten pozitivně naladěni i když s drobnou ztrátou 46:38.

O přestávce jsme si řekli, že musíme hrát v obraně stejně tvrdě jako soupeř, protože tuto hru rozhodčí akceptovali, a že musíme v útoku hrát více organizovaně, dobře se hýbat a pohybovat s míčem a nacházet tak volné střelce. I když soupeř svými vysokými ucpával bednu, měli jsme za cíl přesto do ní najíždět a chodit si pro faul nebo když by to nešlo, tak vyhazovat míč na perimetr k volné střele.

Tyto věci jsme začali ve třetí čtvrtině realizovat a tím postupně umazávat soupeřův náskok. Soupeři jsme dovolili za tuto část pouze 8 bodů, chodili si pro lehké body a trestné hody, a když jsme přidali 4 trojky, z toho poslední dvě těsně před koncem čtvrtiny, dostali jsme se poprvé v utkání do vedení, stav 54:56.

Ve stejném duchu jsme pokračovali i ve čtvrté čtvrtině, kdy jsme šňůrou 13:0 soupeři bodově odskočili. Pak už jsme si svůj náskok aktivní hrou pohlídali. Pomohlo nám i, že naši mladí hráči měli ještě dost sil a po ziscích z vypíchnutých míčů vyráželi do rychlých protiútoků, ze kterých jsme byli úspěšní - body nebo úspěšně proměněné trestné hody.

Poděkování všem hráčům, že všichni přispěli k tomuto nelehkému vítězství svým dílem. Bylo na všech vidět velká vůle po vítězství a i přes nepříliš příznivý vývoj zápasu hráli stále v klidu a nevzdali to. Poděkování také našim fanouškům, kteří nás přijeli podpořit.

Body: Houser 16 (4x3), Vlášek 15 (2x3), Ďurana 14 (1x3, TH 6/5), Soukup 13, Důra 8 (2x3), Josefus 6 (TH 2/2), Fiala 4, Šuber 2. TH 18/11.



Příští utkání hrajeme za 14 dní, v pátek 16. února v 19:30 hod. na domácí palubovce s BA Roudnice nad Labem.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page