top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - V nelehkém utkání s Roudnicí jsme uhájili domácí palubovku

BK Děčín juniorka - BA 2006 Roudnice n.L. 66:55 (21:5, 31:24, 45:38)

V pátek nás čekal předposlední zápas základní části oblastního přeboru mužů. Na domácí palubovce jsme přivítali poslední tým soutěže, sedmou BA 2006 Roudnice nad Labem, na jehož palubovce jsme těsně vyhráli 82:83, kdy soupeř se prezentoval dobře organizovanou hrou zkušených pivotů s šikovnými mladíky.

Do Děčína přijeli roudničtí v osmi hráčích, kdy nadpoloviční část jejich týmu tvořili junioři hrající nadregionální soutěž. My jsme nakonec utkání odehráli v 11 hráčích, kdy se nám většina hráčů vrátila po rozsáhlé marodce v minulých týdnech. A stejně jako u soupeře více jak polovina týmu byli starší dorostenci.

Utkání jsme zahájili velmi dobře, dvě trojky a v polovině čtvrtiny vedení 12:0. Soupeř se po svém timeoutu trochu vzpamatoval, nicméně na konci první čtvrtiny jsme vedli vysoko 21:5.

Bohužel toto vedení nám vnuklo pocit, že to bude jednoduché utkání, ve své hře jsme polevili, začali kupit chyby, nepřesně přihrávali, nedávali jednoduché koše apod. Výsledkem bylo, že jsme 4 minuty nedali koš, pak sice trojku a zase 3 minuty nic, pak koš a jedna šestka a až ke konci čtvrtiny jsme přidali další čtyři body. Soupeř naopak převzal aktivitu, jeho mladíci začali hrát 1 na 1 do koše a nám nezbylo nic jiného než faulovat, naštěstí nebyl soupeř v šestkách moc úspěšný. V závěru čtvrtiny byl ale soupeř bodově úspěšnější, a když čtvrtinu zakončil trojkou, do šaten jsme šli za stavu 31:24, tedy čtvrtinu jsme prohráli 10:19.

Hosté byli „na koni“ a to jim pomohlo k úvodní šňůře ve třetí čtvrtině a snížení na 33:30. Naštěstí jsme se vzpamatovali a za hlasité podpory našich fanoušků jsme šňůrou 9 bodů soupeři opět trochu odskočili. Od 7. minuty se čtvrtina změnila v souboj o to, kdo bude úspěšnější v trestných hodech, protože jiné koše téměř nepadly - my 6/4, hosté 8/6 a stav na konci čtvrtiny 45:38 (vyrovnaná čtvrtina 14:14).

Ve čtvrté čtvrtině jsme se se soupeřem tahali o každý bod, my jsme ale byli úspěšnější ve hře do koše a vynutili si hodně trestných hodů, ve kterých jsme byli i úspěšní (8/8). Měli jsme také více sil a mohli jsme přidat body z rychlých protiútoků. 2 minuty před koncem tak bylo o výsledku rozhodnuto, vedli jsme 62:50. Zbytek utkání se již dohrával v klidu a ani závěrečná trojka soupeře nemohla nic změnit na našem vítězství 66:55.

Poděkování všem hráčům za to, že v tomto, papírově snadném, ale ve skutečnosti nelehkém utkání, zabrali a bojovali, když bylo potřeba. Poděkování i našim fanouškům, kteří nás hlasitě podporovali a pomohli nám tak tento těžký zápas dotáhnout do úspěšného konce.

Body: Lipenský 18 (4x3), Janoušek 15, Ďurana 13 (1x3, TH 12/10), Vanický 6, Josefus 4, Machýl 4, Fujera 3 (1x3), Vlášek 2, Fiala 1. TH 19/14.



Již v pátek 23. února odehrajeme poslední utkání základní části oblastního přeboru v 18:30 hod. na ústeckém Skřivánku. Opět nás nečeká lehké utkání tím spíše, že nebudeme moci využít všech hráčů (domácí zápas A-týmu v poháru HAA s USK, poté domácí zápas SčL s Chomutovem), ale pokusíme se ho opět úspěšně zvládnout.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page