top of page
  • Radek Kroupa

Muži SčL - Cenné vítězství ve Varnsdorfu v prodloužení

Slovan Varnsdorf - BK Horejsek Děčín 85:95 pp (11:15, 27:42, 52:58, 79:79)

Čekali jsme, že ve Varnsdorfu nás nečeká lehké utkání, což se také potvrdilo.

První čtvrtina byla vyrovnaná. Ani jeden z týmů se nedokázal výrazněji bodově prosadit a tak první čtvrtina skončila naším vedením o 4 body. Ve druhé části hry jsme zařadili vyšší rychlost hlavně v útoku, kde jsme si dokázali vyhovět a zakončovali přesně nebo jsme byli faulovaní, čím jsme si zasloužili poločasové vedení o 15 bodů.

Do druhého poločasu jsme chtěli dobře vstoupit, což se nám povedlo a vytvořili jsme si až 21bodové vedení. V tu chvíli na nás dolehlo už naše tradiční uspokojení, kdy jsme si řekli, že už je vyhráno. Domácí Slovan nesložil zbraně a začal pomalu, ale jistě stahovat z našeho náskoku bod po bodu a tak jsme si po 3. čtvrtině udrželi 6bodový náskok.

Věděli jsme, že Varnsdorf bude v poslední čtvrtině kousat a tak se bojovalo o každý míč, hra byla tvrdá na obou stranách. Průběh 4. čtvrtiny byl vyrovnaný, v 7. minutě jsme vedli po naší trojce o 13 bodů. Domácím se za 2 minuty podařila šňůra 10:0, čímž se vrátili do utkání. V poslední minutě domácí trefili 3 těžké trojky přes obránce, my jsme naopak nedali trestné hody. Varnsdorf měl k dispozici 1,5 s před koncem 2 trestné hody, ale naštěstí se domácí hráč trefil jen jednou a tak skóre bylo vyrovnané. My jsme vyhodili na volného hráče, domácí nás faulovali, ale bohužel se nám nepodařilo dát ani jednu šestku a tak se šlo do prodloužení.

V prodloužení jsme měli více sil než domácí a lépe jsme zakončovali a tak jsme si nakonec odvezli desetibodové vítězství.

Pochvala všem hráčům za předvedený výkon a nasazení.

Body: Unar 30 (17/12), Ondráš 21 (1x3, 14/10), Janota 14 (1x3, 4/3), Inger 12 (4/2), Trbola 10 (3/2), Kout 4 (4/2), Žáček 4 (1x3, 2/1).


(více fotografií z utkání je zde)

Další zápas nás čeká již tento pátek, kdy od 20:15 hod. hostíme Levharty Chomutov.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page