top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - Zasloužené vítězství na ústeckém Skřivánku

Skřivánek - BK Děčín juniorka 47:64 (6:21, 22:33, 33:48)

V pátek jsme zajížděli na ústecký Skřivánek k poslednímu utkání základní části oblastního přeboru mužů. Ačkoliv byl soupeř na opačném konci tabulky soutěže než my (my 1. bilance 10-1, soupeř 6. 2-9) a doma jsme ho porazili 74:45, nečekali jsme jednoduché utkání.

Utkání jsme začali velmi dobře, po počátečním oťukávání jsme dali dva koše, poté přidali dvě trojky a postupně tak navyšovali svůj náskok. V obraně jsme nedovolili nejlepším střelcům soupeře střílet a dobře pod košem bránili vysoké robustní ústecké pivoty. Na konci čtvrtiny jsme přidali další trojku a tuto část ukončili pro nás příznivým skórem 6:21.

Bohužel ve druhé čtvrtině jsme si mysleli, že to půjde stejně snadno jako v té první, polevili jsme v aktivitě do koše a neproduktivně stříleli z dálky. První body jsme tak dali až po 4 minutách a dovolili tak soupeři korigovat skóre na 16:23. Poté jsme opět začali hrát jeden na jednoho, což přineslo body nebo alespoň trestné body, které se nám dařilo proměňovat. Když jsme pak na konci čtvrtiny přidali další trojku a těsně před koncem po timeoutu úspěšně provedli oblíbený signál po autu z boku, šli jsme do šaten s vedením 22:33.

Po přestávce jsme pokračovali ve stejné hře jako v druhé polovině předchozí čtvrtiny, navíc jsme začali běhat do rychlých protiútoků, které soupeři začaly dělat problémy. Bohužel jsme ale několik jasných šoupáků neproměnili. Přesto jsme trpělivou hrou pomalinku navýšili náskok na 33:48.

V poslední části byl obraz hry identický jako v té předchozí, my jsme pořád hráli rychle a důrazně do koše. Dařila se nám také střelba, když jsme přidali další dvě trojky (celkem jsme jich v utkání dali 6, soupeř jen 3). Podržely nás také trestné hody, v kterých jsme měli 75procentní úspěšnost (16/12, soupeř 8/4). Čtvrtinu jsme tak v poklidu dohráli a uzavřeli ji stavem 47:64.

Poděkování všem hráčům za hezké utkání. Každý z nich splnil zadané úkoly a svým dílem tak přispěl k dalšímu vítězství našeho týmu.

Body: Vanický 16 (1x3, TH 4/3), Janoušek 12 (1x3, 4/3), Fiala 10 (2x3, 2/2), Roza 7 (1x3, 2/2), Lipenský 6, Cafourek 5 (1x3), Vlášek 4 (2/2), Randýsek 2, Šuber 2. TH 16/12.


Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page