top of page
  • Karel Záleský

U15 dívky - V severočeském derby úspěšnější hosté z ústecké Slunety

BK Horejsek Děčín - Sluneta Ústí n.L. 53:79 (16:19, 33:41, 42:68)

V dohrávce 8. kola ligy U15W jsme přivítali v severočeském derby hráčky ústecké Slunety. Papírovými favority byly hráčky Ústí.

První koš v utkání sice vstřelila Míša Kulhánková, vzápětí však kontrovala trojkou ústecká Krejčová. Ve druhé minutě jsme navýšili ještě na 4:3, poté se však ke slovu přihlásily holky Slunety a díky zónovému presu nám sbíraly naše ukvapené a nepřesné přihrávky. Minišňůrou 9:0 nám odskočily na 4:12. Naše hráčky však nesložily zbraně a na konci 1. čtvrtiny dotáhly na rozdíl 3 bodů.

Druhá čtvrtina byla herně vyrovnaná a tak se do šaten odcházelo za stavu 33:41. Nástup do druhého poločasu se nám vůbec nepodařil, nebyli jsme schopní se popasovat s ústeckou zónovou obranou a prohráli jsme 3. část 9:27. I v poslední čtvrtině hráčky Slunety neupustily od zónového presu, ale my jsme se již aklimatizovali a v rotaci celé lavičky uhráli vyrovnanou čtvrtinu, která skončila 11:11.



V zápase se opět projevily naše slabiny. Pod tlakem kupíme zbytečné chyby, zbavujeme se ukvapeně míče, stojíme a čekáme, že to někdo udělá za nás. Na druhé straně bych chtěl pochválit hráčky za bojovnost, přístup k zápasu, v němž se nezalekly silného soupeře a bojovaly až do poslední vteřiny.


(kompletní fotogalerie ze zápasu je zde)

Další domácí utkání nás čekají o víkendu 3. a 4. března. V sobotu přijedou hráčky Basketbalové akademie z Karlových Varů a v neděli pak Tygřice z Basketbalové školy Praha.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page