top of page
  • Jakub Houška

U10 mix - Na domácím turnaji dvě vybojovaná vítězství

BK Horejsek Děčín B - BK Horejsek Děčín C 31:38 (16:0, 16:23, 29:24)


V neděli hrál tým U10 derby proti U11 B a my jsme do něj nevstoupili vůbec dobře, když jsme první čtvrtinu prohráli 16:0. Druhou čtvrtinu jsme ale naopak vyhráli my 0:23 a tak poločas byl pro nás. Druhá půlka byla mnohem vyrovnanější, ale soupeř opět vyhrál třetí čtvrtinu a my tak museli zase pokusit o zvrat, který se nakonec povedl. Konečný výsledek 38:31 pro U10.

Zápas to byl ale parádní. Jako trenér znáte všechny a je tak skvělé vidět, jak se někteří zlepšují, jak makají a není jim to jedno a to je důležitější než výsledek. Doufám, že se spousta z nich ukáže na koubasket kempu a potrénujeme společně.



Rodičů na tento zápas přišlo opravdu hodně a tak i atmosféra byla bojovná, ale úžasné přátelská a za to jim chci poděkovat.




BK Horejsek Děčín C - Slovan Varnsdorf 34:31 (2:13, 10:16, 13:27)

Druhý zápas proti holkám z Varnsdorfu byl úplně jiný. Přijely vysoké holky, jak už to bývá prostě vyspělejší a kluci až skoro měli strach, kdo že to proti nim bude hrát. Já se je snažil uklidňovat po celý zápas, ale i se snažil burcovat a dokazovat, že není nic ztraceného. První čtvrtina ale 2:13, po druhé 10:16 a po třetí 13:27.

Po poločase jeden kluk prohlásil, vždyť už nemusíme vyhrát, vyhráli jsme už jeden zápas, to stačí a já se v tu chvíli cítil, že snad půjdu hrát, jen abych mu ukázal, že tohle myšlení je špatné. Před poslední čtvrtinou jsem klukům řekl, že tenhle zápas chci vyhrát, už jen kvůli této větě prostě chci.


A musím před kluky smeknout, protože to co předvedli v poslední čtvrtce, bylo až neuvěřitelné. Neskutečnou bojovností, a vlastně nepuštěním Varnsdorfu vůbec do ničeho, otočili na konečných 34:31 a já jsem mohl říct, už nikdy mi nikdo neříkejte, že nemusíte... Nemusíme, ale my vždy chceme…



Musím se přiznat, že přes celý víkend pro mě bylo největším překvapení hra malého Jonáška Housera, ne že bych potřeboval novou lukrativní smlouvu od generální manažera :-) :-), ale toho, co on předvedl, si všímali i ostatní lidé a je až neskutečné, co tenhle prďola, který je někdy svůj, co on dokáže na hřišti. Tomu řeknete hraj a on prostě hraje! :-) Paráda!

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page