top of page
  • Jan Skokan, Robert Landa

Výjimečná sobota starších žáků a B-tým v šesti na hřišti

Byť jsou hráči děčínského B-týmu v nadregionální soutěži vždy připraveni odvést na hřišti své maximum, naší výhrou končí utkání jen zřídka. V podobně náročné situaci je v lize i A-tým našich U15, ze kterého odešli na zkušenou do extraligy Helvig a Abraham. O to radostnější byly sobotní zprávy od trenérů Skokana a Plachého - U15A zvítězili v Jindřichově Hradci, U15B v Kralupech!!!


BK Kralupy Junior - BK Horejsek Děčín B 35:61 (2:20, 9:34, 18:44)

I když byly oba týmy v oslabených sestavách, samotné utkání vyznělo v prospěch našeho celku a hráči se mohli radovat z pěkného úspěchu.

V úvodu se snažil soupeř o celoplošnou obranu se zdvojováním u půlící čáry, ale náš rozehrávač Adam Kampy dokázal vždy rychle a bezchybně přenést míč na útočnou polovinu. Tak hra do nepostavené obrany nám zajistila výrazné vedení a počátek možného úspěchu na palubovce Kralup.

Tento náskok se sice v další čtvrtině výrazně nezvyšoval, bohužel jen nepřesným zakončováním a v basketbalovém rčení „vražděním“ celkem jednoduchých šancí po pěkných kombinacích v útoku.

Po přestávce se domácí více zatáhli pod svůj koš a procento zakončení se nepodařilo zlepšit - téměř vyrovnaný počet bodů z obou stran. V poslední fázi hry jsme měli trochu problém s únavou a bylo důležité zastavit soupeře po jednoduché, důrazné a přímočaré hře 1-1 do koše.

Dostatečný náskok se podařilo zvýšit v závěru utkání, kdy soupeř prostřídal. Nakonec neuvěřitelný tříbodový koš z velké vzdálenosti, z rukou Williho Horáka, byl pěknou tečkou za tímto vydařeným zápasem.

Body: Rejthar 22, Sýkora 19, Kampy 7, Rajchl 6, Pěnkava 4, Horák 3 (1x3).


BK R&J EBC Mělník - BK Horejsek Děčín B 74:52 (13:16, 33:37, 44:58)

Utkání otevřel čtyřmi body Pepa Sýkora, ale soupeř zvýšil v šesté minutě již na 10:4. Skvěle zvládnutý závěr první čtvrtiny pak znamenal naše vedení 16:13.

K pikantní situaci došlo na začátku druhé části, kdy se oproti pokynu „pokračujeme ve stejné sestavě“ na hřišti objevil i jeden z hráčů naší lavičky. Vyhazující Adam Kampy nezaváhal, přesnou přihrávkou našel Kučírka, na kterého prostě nezbyl obránce a Ondra s jistotou svůj dvojtakt proměnil.

Samozřejmým trestem byla TCH lavičce, trestný hod pro soupeře (neproměnil), následně po vyhazování ze strany získal míč Kampy a zvýšil na 20:13. Ve 14. minutě se soupeř dotáhl na 24:24, vedení nám následně vrátil Willi Horák. Na 28:26 ještě zvyšoval Lukáš Techl, ale to bylo naposledy, co jsme vedli. Brož a Suda na konci poločasu upravili skóre na 37:33.

Druhý poločas se našim klukům bohužel nevydařil - celkové skóre 37:19 pro domácí je vypovídající. Jeden za svých nejlepších zápasů odehrál Alex Pěnkava, bodově se dařilo Rejtharovi.

Body: Rejthar 13, Kampy 9, Pěnkava 9, Sýkora 6, Techl 5, Kučírek 4, Horák 2, Brož 2, Suda 2.



Poslední utkání odehraje kolektiv U15B 18. 3. v Brandýse.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page