top of page
  • Matěj Anderle

U10 - Výborná mezinárodní zkušenost na turnaji v Drážďanech

V sobotu 10. března jsme zavítali na půdu Dresden Titans na turnaj dětí do 10 let. Podle rozpisu nás čekala ve skupině 3 těžká utkání v rychlém sledu, nejprve s domácími, poté s Albou Berlin a nakonec s USC Leipzig. Podle výsledků ve skupinách se sestavily dvojice pro boj o konečné pořadí.

Dresden Titans I. - BK Děčín 61:23

V prvním utkání jsme působili spíše ospale, i když jsme byli na místě už o hodinu dříve. Špatný návrat do obrany, spíše zaskočenost a malá bojovnost nás stála první utkání, které ovládli domácí vysokým rozdílem.

Alba Berlin - BK Děčín 32:8

Do druhého utkání jsme chtěli vstoupit úplně jinak: hrát rychle do koše, zvýšit naší bojovnost a zaskočit známý celek z Berlína. První poločas se nám opět nepovedl, byl naprosto stejný jako první zápas. O poločase jsme si s hráči popovídali, jak máme hrát a co zlepšit. Druhý poločas jsme se oklepali, ale i přes veškerou bojovnost to stejně nestačilo.

USC Leipzig - BK Děčín 46:36

Třetí utkání jsme odehráli s tím, že chceme konečně vyhrát a zlepšit si náladu. Utkání by bylo vyrovnané, kdybychom místy zbytečně nefaulovali při nájezdech, ze kterých jsme dostávali body zadarmo. O poločase jsme bohužel prohrávali o 16. Bylo jasné, že utkání bude těžké zvrátit. Přesto jsme se o to pokusili a nakonec zkorigovali skóre na rozdíl 10 bodů.

Čekala nás dlouhá pauza, při které jsme se najedli a čekali na výsledek dalších týmů. Dokonce jsme stihli zahrát několik her na vedlejších kurtech. Po 3 hodinách jsme se dostali konečně na řadu. Čekal nás souboj, který český celek bude lepší na turnaji.

BK Teplice - BK Děčín 18:60

Naše poslední možnost si osladit den vyšla. Do utkání jsme vstoupili úplně jinak než v předchozích zápasech. Naše obrana byla pro Teplice neprostupná. Skvělá bojovnost, doskok a agresivita nám pomohly k vítězství.


Všichni hráči si na turnaji zahráli a vstřelili alespoň jeden bod. Získali jsme spoustu zkušeností a ponaučení do příštích utkání. 7. místo z 8 týmů sice nezní pěkně, ale i přesto to nebylo špatné. Kluci si turnaj užili a navázali kontakt i s hráči ze zahraničí.


(více fotografií a krátké video ze zápasu s Teplicemi je zde)



Několik fotografií od pořadatele turnaje:


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page