top of page
  • Matěj Anderle

ZŠ Komenského stříbrná v krajském kole školního basketbalu

Ve středu 28. 3. jsme odjeli na další pro nás tréninkové kolo školního basketbalu, tentokrát na krajské finále v Ústí nad Labem.

ZŠ Komenského Děčín - ZŠ Mírová Ústí nad Labem 20:12

Do prvního utkání jsme vstoupili nečekaně dobře než na okresním finále. Bohužel jsme vždy při lehkém odskočení dostali koš z naší nedůsledné obrany. Nakonec jsme soupeři odskočili na rozdíl 8 bodů a ten jsme udrželi.

ZŠ Komenského Děčín - ZŠ Rozmarýnová Most 20:6

Druhé utkání bylo úplně jiné. Dobrý útok a dobrá obrana nám zařídili druhé vítězství. Škoda že jsme místy dostali koše z těžkých pozic.

Z prvního místa ve skupině jsme automaticky postoupili do semifinále, druhý a třetí tým musel hrát ještě čtvrtfinále.

Semifinále: ZŠ Komenského Děčín - ZŠ Rozmarýnová Most 22:9

V semifinále jsme se potkali opět s Mostem a opět jsme úplně stejně hráli.

Finále: ZŠ Komenského Děčín - ZŠ Masarykova Litoměřice 16:26

Utkání o první místo turnaje bylo mezi ryze basketbalovými týmy. Jelikož jsme soupeře už viděli, mohli jsme díky tomu přizpůsobit hru. Věděli jsme, že důležitá bude obrana, proto jsme vstoupili hned od začátku do zónové obrany (box and one), bohužel ta neobstála a tak byla změněna na další (23 - 2 nahoře 3 dole). Hned jsme se dostali zpět do hry, ale jakmile jsme byli o 1 bod v mínusu přišla zbytečná chyba. Utkání jsme nakonec už v klidu odehráli s deficitem 10 bodů.

Druhé místo na turnaji je také dobré, ale mohlo být i první nebýt zbytečných chyb. Opět jsme tak viděli, kde máme slabé stránky. Musíme zlepšit obranu, přechod do útoku, také zlepšit basketbalové myšlení a dobře číst hru.


Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page