top of page
  • Robert Landa

U14 a U15A - Páteční dvojboj s Libercem

Páteční podvečer nám přinesl dohrávku dvou utkání - U15 se překládalo na žádost Liberce, naopak o přeložení U14 jsme stáli my. V obou případech byly důvodem plovoucí jarní prázdniny.

U14 Děčín - Liberec 53:58 (12:21, 28:28, 42:36)

Liberecká sestava první čtvrtiny naše chlapce jasně přehrávala a nebýt trojky Lukáše Techla, byl by výsledek této části ještě horší. Naštěstí hned po čtyřech minutách hry druhého dějství jsme byli na kontakt a utkání získalo náboj a říz. Sedm bodů stihl do poločasu Techl, šest punktů v jedné ze dvou čtvrtin skóroval Rejthar a pět Vojtíšek. Druhá čtvrtina vyzněla 16:7 v náš prospěch.


I třetí část jsme defensivně zvládli - Liberec jsme udrželi na osmi bodech (14:8) a ujali jsme se vedení 42:36 před poslední částí. Až dvě minuty před koncem soupeř vyrovnal. Obrat utkání dokázali dva stěžejní hráči soupeře: Slowiak stihl za koncové tři minuty 6 bodů, Palas 7. Dva liberecké lídry jsme v závěru neuhlídali a nezbylo nám, než vítězům poblahopřát.


Byl to skvělý, vyrovnaný zápas. Jen více takových :-)




U15 Děčín - Liberec 41:65 (11:19, 23:32, 56:31)

Tým U15 si nejprve zaslouží seznámit čtenáře se svou situací. Abraham a Helvig nastupují v jarní části v extralize za Litoměřice. Průša, Labuta a Trbola jsou zranění, Klíma nemocný. Šest hráčů základní rotace družstvu chybí. Mohli bychom smutnit, nebo to vzít jako výzvu a šanci pro naše další hráče. Ti dostávají dostatek prostoru hrát a vyztuženi o o rok mladší hráče funguje tým v zápasech stále v plné sestavě i rotaci 12 kluků.

Dále. 12 týmů hraje extraligu U15, „naší“ ligu hraje 16 celků. Pod naší úrovní je ještě dalších 40 družstev v nadregionálních soutěžích. Tím chci naznačit, že byť současná tabulka pro Děčín příznivě nevypadá, družstvo je rozhodně v celorepublikovém srovnání v lepší polovině.

Páteční utkání proběhlo ve velmi přátelském duchu - na obou stranách nastupovali i kluci z týmu U14, kteří už měli v nohách předchozí střetnutí. Ještě v poločase jsme se drželi na kontakt, výsledek odpovídá aktuální situaci družstva. Spokojen jsem nebyl s přístupem některých hráčů, za mě byli až zbytečně povolení a nesoustředění.



Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page