top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - V posledním zápase vítězství na domácí palubovce a zisk titulu

V pátek 20. dubna nás čekal poslední zápas oblastního přeboru mužů, zápas ve skupině o 1.-3. místo s Lovosicemi, který měl rozhodnout zda soutěž vyhrajeme (vítězství) nebo skončíme až na 2. místě (prohra).


BK Děčín juniorka - ASK Lovosice 72:54 (12:17, 38:32, 51:43)

Zápas začal jako všechny předchozí s tímto soupeřem. Neproměňovali jsme jednoduché koše a neúspěšné střely si nedoskakovali. Soupeři se naopak střelba dařila (na úvod nám dal 2 trojky) a proměňoval své nájezdy. My jsme jediné 2 body dali ze 4 trestných hodů. Stav po cca 3 minutách byl pro nás nepříznivých 2:10, po 6 minutách 5:15. Poté jsme začali hrát více 1 na 1 do koše a získali tak alespoň fauly. Soupeř také nebyl již tak úspěšný ve střelbě a my jsme k tomu i zlepšili obranný doskok. Do konce této části jsme trochu zkorigovali stav na 12:17.

Před 2. čtvrtinou jsme si řekli, že budeme aktivněji atakovat koš, střílet budeme až z připravených pozic po rotaci míče, budeme více běhat do rychlých protiútoků a zlepšíme obranu. Vstup do čtvrtiny nám vyšel, za 2,5 minuty šňůra 9:2 zakončená košem s faulem a lovosičtí si vzali timeout. I poté jsme byli aktivnější, dobrou obranou získávali míče a vyráželi do rychlých protiútoků. Dobrým útočným doskokem získávali míč a druhé šance proměňovali nebo alespoň získávali fauly. Přidali jsme tak dalších 10 bodů, v polovině této části stav 31:19. Do konce čtvrtiny jsme se se soupeřem (i díky slabší obraně na obou stranách) střídali v proměňování šancí, Lovosice závěrečnou trojkou zkorigovali skóre na 38:32.

Vstup do druhého poločasu jsme měli katastrofální, 5 minut jsme nedali ani koš, příčiny stejné jako na začátku 1. čtvrtiny. Soupeř po přestávkovém odpočinku opět dobře střílel (na rozdíl od nás) a šel tak do vedení (38:40). Po našem timeoutu jsme se začali přetahovat o každý bod až do stavu 44:43 minutu do konce. Pak jsme ale dali 2 trojky z rohu a proměnili úspěšný trestný hod za technickou chybu soupeře a odskočili soupeři na 51:43.

V poslední části soupeř již neměl dostatek sil, nepřesně střílel a nedoskakoval si svoje střeli, snadno nás nechával najíždět na koš a nájezdy úspěšně proměňovat a ani trestné hody se mu moc nedařily. Stav 6 minut před koncem tak byl 59:43 a bylo v podstatě rozhodnuto. Pak již se utkání v podstatě jen dohrávalo, ale díky slabší obraně byly k vidění na obou stranách pěkné akce.

Poděkování všem hráčům za toto utkání, každý z nich opět přispěl svým dílem k našemu vítězství. Poděkování fanouškům, kteří nás přišli podpořit a všem, kteří se podíleli na organizaci zápasu (stolek, kamery, komentátor) a i rozhodčím, kteří přispěli k tomuto pěknému utkání.

Body: Ďurana 10 (1x3), Lipenský 10 (1x3), Cafourek 9 (2x3), Anderle 8 (1x3), Houser 7 (1x3), Fiala 6, Teršl 6 (1x3), Soukup 5, Vlášek 4, Šuber 3, Janoušek 3, Důra 1.

Vítězství nám tedy zajistilo první místo v soutěži a titul „Vítěz oblastního přeboru mužů 2017/2018“.


Záznam z utkání je k dispozici na TVCOM.cz. Další fotografie z utkání od paní Trbolové budou k dispozici později.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page