top of page
  • Robert Landa

Výsledky U14 na MČR

Tři prohry a dvě výhry během čtyř dní rozhodly o tom, že naši mladší žáci obsadili sedmé místo na turnaji nejlepších osmi týmů z České republiky. V celorepublikovém srovnání to znamená, že Děčín je v této kategorii sedmý ze 45 družstev.



Sokol pražský - Děčín 83:58

Turnaj začal utkáním proti pražskému týmu (pozdější celkový vítěz), se kterým jsme letos již dva zápasy v extraligové skupině ztratili. A průběh utkání byl vždy podobný - část zápasu jsme Sokolům dobrým soupeřem, část propadneme a soupeř získá výrazný rozdíl. V tomto střetnutí bylo skóre ještě ve 23. minutě 38:42, na konci čtvrtiny už ale 42:67. Svižný tým a mistr ČR dokáže vytvořit zejména na hráče s míčem vysoký tlak, hraje rychle dopředu a ve finále dokázal porazit i velké favority z Ostravy. V prvním utkání turnaje se bodově blýskl Ježek (čtyři trojky) a Randýsek.


Děčín - Příbor 56:49

Příbor porazil naše družstvo ve finále Festivalu U12 v Ostravě. Tým soupeře se navíc rozrostl o výraznou postavu „příborského Louna“, který je s průměrem 18 bodů/zápas nejlepším skórerem našich sobotních vyzyvatelů. Brzké ranní vstávání a ospalost s ním spojená se naštěstí projevila jen v prvních třech minutách. Po TO se na hřiště vrátil živý a aktivní tým, který dokázal v minutě smazat rozdíl a zbylých 37 minut v utkání vedl a průběh kontroloval. Celoplošná obrana na pomalejší perimetr soupeře platila, zdvojováním v dolním postavení jsme obru Dostálovi dopřáli jen 13 bodů. Naopak žádný z našich kluků nepřekonal deseti bodovou hranici, ale týmovým výkonem jsme získali první vítězství na turnaji.


Brno - Děčín 81:48

Ale s Brnem, které mělo být z hlediska srovnání výsledků stejně jako Příbor hratelným soupeřem, nám to vůbec nevyšlo. Soupeř do utkání vstoupil skvěle, naopak nám se proti vyšším Moravanům nedařilo nic, vůbec nic. Do hlav chlapců vstoupila panika, TO nepomohly a systém hry se hroutil. Kaskáda chyb navyšovala rozdíl, hra na spasitele nevycházela. Nejdříve bych kluky roztrhl, pak jich mi bylo líto, protože zápasů, kdy děláte, co můžete, ale nic nevychází, jsem zažil hodně a na konec jsme druhý poločas zvládli více méně s úsměvem. Soupeř byl v tomto utkání jednoznačně nejlepším prvkem na hřišti, výrazně jsme ztráceli my i jeden z rozhodčích. Prohra nás posunula do zápasů o 5.-8. místo. Vzhledem k tomu, že jsme postupovali jako čtvrtí z české části extraligy, výsledek základní skupiny na MČR zásadně nepřekvapil.


Děčín - Liberec 65:69

A tahle prohra zamrzela, i když utkání to bylo skvělé. Na začátku byli na ručník malí Válečníci (prohrávali jsme 0:15 a 6:21), hned poté Kondoři (druhá čtvrtina 27:17 a poločas 45:38 pro nás). Utkání dospělo do vyrovnané koncovky, kdy rozhodovala výraznější osobnost z liberecké lavičky - Slowiak v poslední čtvrtině zaznamenal 11 bodů. Snaha z naší strany byla maximální, ale udržet po celé utkání kompaktní presingový blok se nám nepodařilo, dolu šla v poslední čtvrtině i úspěšnost zakončení a nám nezbylo než se s hořkou porážkou smířit. Výsledky ostatních družstev nám přiřkly do posledního utkání podruhé Příbor a já jsem přemýšlel nad tím, zda tým v posledním zápase dokáže zopakovat skvělý výkon ze sobotního rána.


Příbor - Děčín 56:70

První utkání proti Příboru začalo v devět ráno, tentokráte jsme si rozskok vychutnali již v osm třicet. Ale na rozdíl od pátečního duelu jsme tentokrát byli jednoznační a nesmlouvaní již od začátku. To utkání nebylo jednoduché - Příbor je letos jediným týmem, který porazil vítěze MČR Sokol Pražský a to jistě není náhoda. Stejně tak s Brnem, které nás smetlo ve třetím utkání, odehrál tým ze severní Moravy vyrovnané zápasy. Děčín v neděli ráno odvedl dobrou práci a stabilním výkonem dotáhl utkání k vítěznému konci. Bylo hezké se loučit výhrou.


Po celý turnaj jsem se snažil z kluků dostat co nejvíce radosti ze hry. A i když přišly prohry a neúspěch, na takovémhle turnaji není čas smutnit. Zápas skončil, za chvíli bude další. Moje nastavení bylo takové, že je skvělé, že jsme si účast mezi nejlepšími osmi týmy republiky vyhráli. Kromě Sokolů jsme v extralize dokázali porazit všechny celky, ale stejně tak jsme také s druhým až sedmým družstvem jednou prohráli. Postoupili jsme ze čtvrtého místa a v posledním zápase hráli proti „čtvrtému“ týmu Moravy. Výsledek odpovídá realitě, ale to neznamená, že to nemohlo být lepší. Odehraná utkání byla jistě pro kluky velkou školou a měla by být i inspirací a motivací k další práci v trénincích. Jednoznačně máme na to být ještě lepší, máme na to být těžšími soupeři a lepším týmem. Ale stejně tak nespí naše konkurence. Kvalita se koncentruje, porovnání s top osmi týmy republiky otevírá oči a někdy i bere dech (jako třeba když čtrnáctiletý kluk smečuje).


Pobyt jsme si zpestřili výšlapem na vyhlídku Hostibejk nad městem a zhlédnutím globální filmové pecky Avengers: Infinity War. Děkuji zde trenéru Krakovičovi, že se na úvod o tým postaral. Díky patří i pořadatelům - jistě dělali, co bylo v jejich silách.


A na závěr moc děkuji všem rodičům, kteří se na turnaj přijeli podívat. Kluci investují do basketbalu spoustu energie a je skvělé, když s nimi vrcholné momenty sezóny sdílejí jejich nejbližší.



Sokol pražský - BK Horejsek Děčín 83:58 (23:14, 39:31, 67:42) Body: Ježek 17 (4x3), Randýsek 12 (1x3), Kampy 5, Dvořák 5 (1x3), Trbola 5, Vojtíšek 4, Horák 2, Kala 2, Rejthar 2, Raymond 2, Sýkora 1, Techl 1.


BK Horejsek Děčín - BK Příbor 56:49 (15:11, 37:27, 48:40) Body: Ježek 9 (1x3), Sýkora 8, Fichtner 7 (1x3), Vojtíšek 6, Kala 6, Randýsek 4, Rejthar 4, Techl 3, Horák 2, Žižka 2, Dvořák 2, Trbola 2, Kampy 1.


SAM BSM Brno - BK Horejsek Děčín 81:48 (21:7, 37:21, 63:36) Body: Sýkora 10 (1x3), Kampy 8, Horák 5, Vojtíšek 5, Ježek 4, Randýsek 4, Raymond 4, Trbola 4, Rejthar 2, Kala 1, Techl 1. BK Horejsek Děčín - Kondoři Liberec 65:69 (18:21, 45:38, 57:51) Body: Vojtíšek 12, Trbola 11, Fichtner 8, Ježek 6 (2x3), Horák 6, Randýsek 5, Sýkora 4, Techl 4, Raymond 3, Rajchl 2, Kampy 2, Kala 2. BK Příbor - BK Horejsek Děčín 56:70 (17:26, 32:45, 46:62) Body: Ježek 15 (1x3), Randýsek 10, Vojtíšek 8, Trbola 8, Kampy 7, Fichtner 6, Raymond 6 (1x3), Sýkora 4, Rejthar 4 (1x3), Horák 2.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page