top of page
  • Matěj Anderle

ZŠ Komenského na Republikovém finále v Děčíně

Protože se Republikové finále Sportovní ligy základních škol v basketbale odehrávalo v Děčíně, získala ZŠ Komenského divokou kartu. Již od začátku byl náš tým považován za outsidera, protože se skládal z hráčů o jeden až dva roky mladších, než pro které byl turnaj určen, takže nikdo moc nepočítal, že uhrajeme dobrý výsledek. Stejně jsme ale chtěli odehrát dobrý turnaj a pokusit se o co nejlepší výsledek.


V základní skupině nás čekala dvě utkání - Opava, Nymburk.


ZŠ Děčín - ZŠ Opava 29:47

První utkání před zaplněnou domácí halou nám moc nevyšlo. Od začátku jsme podlehli soupeři naší přemotivovaností a Opava se rychle ujala vedení. Postupem hry jsme se do zápasu snažili dostat, ale bohužel marně. Celý zápas nás trápil špatný doskok a nedůslednost v obraně. Opava skončila celkově na 3. místě. Hráč utkání Tomáš Randýsek.


ZŠ Děčín - G Nymburk 27:58

Úkol do druhého utkání zněl jasně. Porazit Nymburk! Takový vstup do utkání asi nikdo nečekal. S neuvěřitelnou energií jsme hned nastoupili a ujali se vedení. Soupeř se později dotáhl, ale jen díky našim zbytečným chybám v obraně a ztrátám v útoku. Druhý poločas už byl bohužel v režii soupeře a my jen přihlíželi, jak si nás soupeř rozkládá. Na konci utkání jsme zkusili postavit zónu, která zastavila soupeře, ale pozdě. Nymburk skončil celkově na 1. místě. Hráč utkání Jan Vojtíšek.


Druhý den turnaje jsme už dohrávali bez naší mladší složky týmu (U14), která odjela na republikové finále U14. Pokud jsme nechtěli skončit poslední, museli jsme porazit tým Plzně. Bohužel jsme se museli vypořádat s menší rotací hráčů.


ZŠ Děčín - ZŠ Plzeň 37:39

Poslední utkání bylo před námi a my stáli před zaplněnou tělocvičnou ZŠ Dr. M. Tyrše, kam nás přišli podpořit naší fanoušci. Celé utkání se hrálo v rychlém tempu a díky naší výborné obraně jsme se dostali do vedení. Postupně nám začali docházet síly a my se zbytečně začali propadat. Před čtvrtou čtvrtinou jsme prohrávali o 9 bodů a po spíše motivační přestávce jsme se pustili do posledního kvartálu. Rozdíl jsme rychle stáhli a zápas dospěl do vyrovnané koncovky. Poslední akcí jsme mohli vyrovnat jednu vteřinu před koncem, ale nepovedlo se. Hráč utkání Adam Helvig.


Šesté místo na turnaji není dobré, ale na to, že jsme byli nejmladším týmem, to poměrně šlo. Bylo vidět, kde máme slabé stránky a že nejsme příliš vyspělí. Plusem bylo zastoupení Adama Helviga v All star pětce turnaje.

(více fotografií je k dispozici zde)


Kapitán děčínského týmu Adam Helvig:


"V minulém týdnu jsme měli tu čest zúčastnit se republikového finále v basketbalu základních škol o Pohár Ministra školství. Letos tuto akci pořádal náš děčínský klub a myslím, že byl velmi vydařený. Mohu snad mluvit za ostatní kluky, když poděkuji všem za super atmosféru a pořadatelům za skvělé podmínky! I přesto, že jsme nevyhráli, moc jsme si to užili! Děkujeme! Tým ZŠ Komenského."

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page