top of page
  • Karel Záleský

U13 na Festivalu v Brandýse nad Labem

O víkendu 4. - 6. května 2018 se v Brandýse nad Labem sešlo 20 týmů kategorie U13, 10 dívčích a 10 chlapeckých, na závěrečném turnaji sezóny - Festivalu starších žáků U13. Po 3 dny sváděly boje o co nejlepší umístění ve skupinách a poté o celkové umístění v turnaji. Skupiny byly rozlosovány po 5 družstvech a nám los přiřkl soupeře Sokol Pražský, SKB Rokycany, SAM Brno a Snakes Ostrava.


slavnostní zahájení

Sokol Pražský - BK Horejsek Děčín 52:61

Vstup do turnaje nám vyšel na jedničku, nezalekli jsme se zvučného jména a koncentrovaným výkonem v obraně a útoku drželi krok s Pražany. V 6. minutě nám Sokolové minišňůrou 4:0 uletěli, my jsme však odvětili stejnou mincí a ještě přidali. Čtvrtinu jsme vyhráli 15:13. I druhá čtvrtina byla velice vyrovnaná a končila +2 v náš prospěch. Do šatny jsme tedy odcházeli s mírným vedením 31:27.

Po poradě jsme přišli na palubovku rozhodnuti, že chceme zápas dotáhnout do vítězného konce, přitlačili v obraně a kolektivně se prosazovali v útoku. Třetí čtvrtinu jsme jednoznačně vyhráli 21:9 a vypracovali si tak dostatečné vedení, abychom mohli zapojit všechny hráče z lavičky a dohrát zápas do vítězného konce.


SKB Rokycany - BK Horejsek Děčín 27:91

Soupeř z Rokycan byl jedním z týmů, které startovaly na divokou kartu, protože postupující družstvo se neúčastnilo. Rozdíl mezi soupeři byl znatelný a my jsme od začátku kráčeli k vítězství i v druhém utkání. Šetřili jsme tak síly na druhý den, kdy nás čekaly moravské celky Snakes Ostrava a SAM Brno.


BK Horejsek Děčín - Snakes Ostrava 40:81

S hráči Ostravy jsme loni na Festivalu odehráli vyrovnané utkání, ale vstup do zápasu se nám tentokrát nevyvedl. Pouze do 4. minuty jsme drželi vyrovnané skóre, pak Snakesové přitlačili v obraně, pressingovou obranou narušovali naši rozehru, sbírali nám míče z rukou a snadno skórovali. Proti výškové převaze soupeře jsme nenašli zbraně, ani hrou na spasitele.

BK Horejsek Děčín - SAM BŠM Brno 44:83

Proti pozdějšímu vítězi celého turnaje jsme nastoupili soustředěně a kolektivní hrou jsme Samákům byli v první čtvrtině vyrovnaným soupeřem. Byli jsme aktivní na míči a nebáli se hrát do koše i přes výškový deficit, Brňané nás převyšovali v průměru o hlavu. Naši kluci se však nedali a statečně vzdorovali soupeři až do konce zápasu.


2 prohry a 2 vítězství nás zařadily do bojů o 5. - 6. místo s pražskými Sovami.

BK Horejsek Děčín - USK Praha 36:37

Do utkání jsme vstoupili dobře a koncentrovaně. V 5. minutě nám však mladé Sovy minišňůrou 7:0 odskočily a vytvořily si tak vedení, které ještě do konce první osmiminutovky navýšily na rozdíl 10 bodů. „Druhá“ pětka však nic nevzdala a dobrou prací na obranné polovině udržela soupeře na pouhých 3 bodech, čtvrtinu jsme vyhráli 7:3.

Třetí čtvrtina byla opět vyrovnaná, s kvalitní, tvrdou obranou. Bohužel, při jednom obranném zákroku soupeře, na hranici pravidel, se nám zranil Petr Ďurana, kterému přejeme brzké uzdravení a rychlý návrat na palubovku. Do poslední čtvrtky jsme vstupovali za stavu -7 a na klucích byla vidět veliká chuť vývoj utkání otočit. Bojovali jsme až do poslední vteřinky a prohráli nejtěsnějším možným rozdílem 36:37.


V Brandýse jsme zažili 3 pěkné dny, které jsme si všichni užili, stmelili kolektiv, kluci se zase lépe poznali a zjistili, že umí hrát i těžká utkání. Volné chvíle jsme trávili v kempu Jizerka, kde jsme byli ubytovaní a kde kluci nabírali síly do dalších bojů.


před odjezdem na utkání

Všem hráčům bych chtěl poděkovat za pracovitost a hru, kterou předváděli po celou sezónu. A všem rodičům a fanouškům za podporu v tréninkovém úsilí i na zápasech.


kompletní fotogalerie od Veroniky Kučírkové ze soboty a neděle je zde

fotogalerie od organizátora turnaje je zde

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page