top of page
  • Matěj Anderle

Krajský kvalifikační turnaj Jr. NBA v Děčíně

V úterý 19. června proběhla v ARMEX Sportcentru a tělocvičně ZŠ Dr. Miroslava Tyrše kvalifikace ČEPS Školní basketbalové ligy o postup do finálové části Jr. NBA League.


Hrálo se ve dvou skupinách po 4 týmech, ze kterých vzešlo 5 postupujících družstev. Naše ZŠ Komenského Děčín měla na Vrchličáku ve skupině za soupeře Ústí nad Labem (ZŠ Mírová), Rumburk a Louny (ZŠ kpt. O. Jaroše).


Tým ZŠ Komenského

Ústí nad Labem - Děčín

První utkání s nám již známým týmem. Proběhlo už od začátku ve velice rychlém tempu, ale bohužel ne dobře pro nás. Soupeř nás drtivě převálcoval a připsal si první výhru.

Rumburk - Děčín

Druhé utkání a konečně přijatelný soupeř pro nás. Hned od začátku jsme se ujali vedení a první poločas jsme vyhráli dvouciferným rozdílem. Druhý poločas se odehrál v horším tempu, ale zápas jsme udrželi a získali tak první vítězství.

Louny - Děčín

Poslední utkání ve skupině jsme chtěli zakončit vítězně, i když před námi stál těžký soupeř. Jelikož jsme viděli jejich zápasy, věděli jsme jak bránit jejich silné hráče, což se nám dařilo první poločas. Bohužel náš bodový přínos byl chudý a soupeř si vytvořil náskok, který postupně navyšoval.

Ze základní skupiny jsme tak postoupili z 3. místa a čekalo nás ještě jedno utkání, které bylo rozhodující.

ZŠ Vohradského Šluknov - Děčín

Naše poslední jsme chtěli jasně vyhrát. Bohužel jsme byli poměrně vykulení z prostředí a prostornosti haly ARMEX Sportcentra a spíše jsme koukali okolo, než abychom hráli. Po velice chudém bodovém příspěvku obou týmů jsme nakonec udolali soupeře v posledních chvílích a připsali si nejdůležitější výhru na turnaji.

Po vydřené výhře tak do finálové části Jr. NBA League postupujeme z 5. místa. V dalších kolech bude těžké se prosadit, ale musíme to zvládnout. Díky všem hráčům za bojovnost a snahu na dnešním turnaji.

Z divize A Severní Čechy kromě ZŠ Komenského postoupila i druhá děčínská škola, ZŠ Dr. Miroslava Tyrše pod vedením Jakuba Houšky. Ta kvalifikaci ovládla. Děkujeme všem zúčastněným a postupujícím přejeme hodně štěstí na podzim v základních kolech Jr. NBA League.

ZŠ Komenského a ZŠ Dr. M. Tyrše
Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page