top of page
  • Petr Ďurana

Společný trénink rodičů a hráčů U13

Ve středu 20. června si kluci z U13 trenérů Karla Záleského a Míši Bečkové svůj poslední trénink v sezóně zpestřili. Přizvali na něj své rodiče, aby i oni si na vlastní kůži vyzkoušeli pár cvičení a zahráli spolu zápas. Účast byla bohatá - 10 hráčů a 8 jejich maminek či tatínků a několik dalších příznivců v hledišti.



Na úvod se všichni zahřáli hrou na babu ve dvojicích


a týmovými piškvorky, ve kterých měli ti mladší převahu v rychlosti, ale ti starší tento nedostatek vynahrazovali dobrými taktickými tahy.


Poté následovalo strečinkové protažení


a několik individuálních ballhandlingových cvičení (přesun míče kolem hlavy, různé driblinky, vyhazování a chytaní míče za zády, pavouk apod.).


Pak se ve dvojicích (vždy hráč a rodič) procvičovaly přihrávky (obouruč, jednoruč, dva míče).


Druhou polovinu tréninku vyplnil vzájemný zápas rodičů (kouč Karel) a hráčů (kouč Míša). Při hře rodiče viděli, že to co z hlediště vypadá jasně a jednoduše, na palubovce už to tak snadné není - spousta nedaných šoupáků z podkoše, ztracených přihrávek díky rychlým reakcím mladíků apod. Již při zápase se z lavičky rodičů ozývaly sliby, že při příštích zápasech již nebudou na tribuně ke svým dětem tak kritičtí :-).


Zápas byl prokládán házením trestných hodů, ty proměněné byly započítávány do celkového skóre zápasu. Rodiče byli docela úspěšní, asi techniku střelby dobře okoukali od svých potomků (včetně dodržení jednoho ze základních pravidel, že střela začíná od nohou - V.K.).


Nakonec utkání dopadlo nejlépe jak mohlo, tedy remízou 20:20. Následovalo závěrečné protažení, aby ti starší mohli druhý den vůbec vstát do práce


a společná fotografie.



Poděkování všem rodičům za účast na tréninku a za podporu svých kluků v jejich basketbalovém úsilí. Poděkování trenérům, že připravili moc hezký trénink.


Hezké prázdniny a dovolené všem a v srpnu na viděnou!

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page