top of page
  • Vanda Šulhánková

U13 dívky - Přípravný miniturnaj v německé Jeně

V sobotu 8. září jsme společně s týmem dívek U17 vyjely na jednodenní turnaj k našim sousedům do německého města Jena. Čekaly nás 2 zápasy, první proti Chemnitzu a druhý proti domácí Jeně. Byla to naše první zahraniční zkušenost, tudíž jsme nevěděly, co máme od soupeřů očekávat, či jak jsou na tom herně.

Do prvního zápasu (proti ChemCats Chemnitz) jsme nastoupily s tím, že nemáme co ztratit, a že můžeme pouze překvapit. Děvčata z týmu Chemnitz hrají v kategorii U14, kde nastala první komplikace, a to ve velikosti míče. Jsme zvyklé hrát v naší kategorii s míčem číslo 5, ale zde jsme utkání musely odehrát s míčem číslo 6. Od první čtvrtiny nás soupeř lehce přehrával a vytvořil si přibližně 20ti bodový náskok. Tento náskok během zápasu postupně navyšoval na konečný devadesáti-sedmi bodový rozdíl, kdy utkání skončilo 119:22.

Na první zápas jsme se však snažily rychle zapomenout, abychom měly pozitivnější náladu při vstupu do druhého zápasu (proti Team Thüringen Jena). Dle našeho domnívání s vyrovnanějším soupeřem. Od začátku druhého zápasu jsme věděly, že chceme vyhrát. Naší prioritou bylo soupeře s nižším počtem hráčů, než jsme měly my uběhat a unavit. Soupeř ale držel tempo a zápas začal vyrovnaně až do poločasu, kde si soupeř vytvořil větší, 12ti bodový náskok.

Do 3 čtvrtiny jsme se snažily nastoupit s vědomím, že máme ještě 20 minut, a že nic není ztraceno. Druhý poločas byl velice bojovný z naší strany, získávaly jsme míče, doskoky, hrály jsme rychle dopředu a tak jsme se dostaly na rozdíl 2 bodů. V posledních vteřinách se nám podařilo soupeře dohnat a tak jsem šly do pětiminutového prodloužení.

V prodloužení se nám však vyfaulovaly 4 klíčové hráčky, ale i tak holky dokázaly udržet naše bojové tempo a jít si pro výhru. Ke konci prodloužení jsme daly zásadní koš, kdy jsme získaly jednobodový náskok před soupeřem. Po ztrátě míče soupeře zbývaly 3 vteřiny do konce a my měly míč v držení. Jednoduchým uvolněním jsme získaly balon a nenechaly si ho od soupeře sebrat. Utkání končíme výhrou 63:62.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page