top of page
  • Karel Záleský

U15 dívky - Výborný vstup do soutěže

Od druhého srpnového týdne se děčínská děvčata svědomitě připravovala na vstup do nové sezóny. Příprava vyvrcholila již tradičním soustředěním ve Varnsdorfu a jako bonus děvčata odehrála 3 přípravná utkání na domácí i venkovní palubovce (Děčín - Sluneta 44:52, ChemCats - Děčín 76:56, Jena - Děčín 48:60).


Důkladnou přípravu jsme zúročili a v prvním hracím víkendu jsme si připsali hned 2 vítězná utkání v Nadregionální lize (NRL).


BK Horejsek Děčín - TJ Sokol Kladno 66:14 (22:0, 29:5, 48:10)

V sobotu podvečer jsme přivítali hráčky TJ Sokol Kladno. Po nervózním začátku se naše děvčata otrkala a ze zajištěné obrany jsme dobrou kombinační hrou přidávali jeden koš za druhým. V úvodním dějství jsme soupeřky nepustili do zakončení a první čtvrtina tak skončila 22:0 v náš prospěch.

Druhá část se nám však moc nepodařila, děvčata si myslela, že už mají vítězství v kapse, a podle toho taky vypadal průběh druhé desetiminutovky, kterou jsme vyhráli pouze 7:5, a do šaten jsme šli za stavu 29:5. V šatně jsme si řekli, co a jak chceme hrát, vysvětlili si pravidla bránění i útoku. Druhý poločas byl už plně v naší režii, velký prostor dostala i děvčata z lavičky a všechna děvčata se zapsala do střelecké tabulky.

BK Horejsek Děčín - BC Slaný 66:30 (10:13, 28:21, 47:23)

V neděli ráno nás čekal zápas s děvčaty z BC Slaný, týmem, který má ambice na postup do ligy U15. Náš začátek byl tentokrát vlažný, nevýrazný a čím méně se dařilo, tím více se kupily chyby, nám opět padaly hlavy dolů a nechtělo se bojovat. Po domluvě mezi čtvrtinami se náš herní projev změnil. Holky začaly bránit a poté se zadařilo i v útoku. Druhé dějství jsme vyhráli 18:8 a do šaten jsme šli s podstatně lepší náladou. Po krátké poradě jsme se vrátili na palubovku a v poklidné atmosféře a v rotaci celé lavičky dotáhli utkání do vítězného konce.

Chtěl bych poděkovat všem děvčatům za předvedené výkony a rodičům za pěknou diváckou kulisu.



Druhé kolo budeme hrát netradičně, první zápas ve středu 26. 9. od 18 hodin a druhý zápas v neděli 30. 9. od 10 hodin v Křešicích.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page