top of page
  • Robert Landa

MINICUP U10

Poprvé si oblékli dres, poprvé vyběhli na děčínskou palubovku. Chlapci a děvčata kategorie U10 (tedy děti do deseti let, ročník 2009 a ml.) z Děčína a Chomutova si o nedělním dopoledni zasportovali a zasoutěžili v programu Minicup podporovaného basketbalovou federací. Rozběhnutí na úvod, poté lehké protažení v pohybu. Tři jednoduché soutěže - přihrávky, střelba a driblink. Pak už hra 4x4 na polovině hřiště chomutovská děvčata proti děčínským, stejně tak chlapci.

Pro většinu dětí to byly první zápasové zkušenosti a bylo to znát :-). Basketbal je jak dovednostně, tak takticky velmi náročná hra. A pokud v trénincích pracujeme na všestranných pohybových dovednostech, tak je třeba si postupně osvojovat i základní prvky taktiky hry. Nových věcí byla spousta, nás ale hlavně těšilo, že jak chlapci, tak děvčata hrát chtěli, nebáli se a do utkání i her šli naplno.

Závěrečnou částí byla tři utkání. Nejlépe ze vzájemného měření vyšli děčínští chlapci, druhý byl smíšený tým Chomutova a třetí byla naše děvčata. Ale bylo to těsně :-). Výsledek zkrácené hry připomínal spíše skóre hokejové a podobně jako na fotbalu se tleskalo každé sebemenší šanci :-).

Moc děkuji všem rodičům, kteří se přišli na malé basketbalistky a basketbalisty podívat. Je důležité sdílet s dětmi jejich prožitky, podpořit je, mít si po utkání o čem popovídat a dětem rozumět. Tréninky dál běží dle plánu, práce máme dost.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page