top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - Těsná, ale cenná výhra na Skřivánku

V pátek 12. října jsme odjížděli na ústecký Skřivánek, kde nás čekal první venkovní zápas oblastního přeboru mužů. Přijeli jsme v plné sestavě 12 hráčů, kdy některé absence (zranění, pracovní povinnosti apod.) byly nahrazeny stejně kvalitními hráči.

Věděli jsme, že nás nečeká žádný lehký soupeř. Skřivánek je na domácí palubovce nebezpečný hlavně z perimetru, což prokázal v posledním domácím zápase, když Křešicím nasázel 12 trojek. Domácí také disponují šikovnými a produktivními robustními pivoty, kteří se dokážou důrazně prosadit v podkošovém prostoru.

Utkání jsme začali dobře, když jsme se díky aktivní hře ujali vedení 7:0. Pak jsme se trochu uspokojili, otěže převzali domácí, začali více využívat podkošové hráče, které jsme museli bránit i za cenu faulu. Také jsme neubránili střely z perimetru a soupeř nám tak dal dvě trojky. My jsme volili nepřipravené střely a díky tomu jsme do konce této části přidali jen 3 koše. Stav na konci čtvrtiny 16:13 pro domácí.

V druhé čtvrtině jsme zlepšili obranu, začali hrát více 1 na 1 a šňůrou 10:0 jsme otočili vývoj utkání na 18:27. Pak na obou stranách přibývaly body jen z čáry trestných hodů, takže bodový rozdíl zůstával stejný. Bohužel v poslední minutě jsme dostali laciný koš a po naší ztrátě těsně před koncem druhý a soupeř tak snížil na 25:30.

To domácí nabudilo, my jsme těžko překonávali jejich zónovou obranu, když jsme přecházeli volné střely a dostávali se pak do časové tísně, kdy jsme realizovali zbrklé střely. Soupeři se začalo dařit i střelecky když nám dal 3 trojky a čtvrtou šťastně z poloviny hřiště s klaksonem. Čtvrtina tak skončila vedením domácích 49:44.

My jsme nesvěsili hlavy, ještě zlepšili (přitvrdili) obranu a doskok pod oběma koši a začali ještě více hrát do koše. Čtvrtina se pak spíše odehrála na čáře trestných hodů, kdy oba týmy nebyly moc úspěšné. My jsme však byli přece jen přesnější a i díky tomu jsme pomalu stahovali náskok soupeře. Dokonce jsme po dvou úspěšných šestkách šli minutu před koncem do vedení 59:58.

Pak jsme nešťastně faulovali soupeře při nájezdu a dali mu tak šanci jít do vedení. Naštěstí proměnil jen tu druhou a my si za nerozhodného stavu 2,9 vteřiny do konce zápasu vzali timeout. Nakreslili jsme si oblíbenou akci, která však bohužel nevyšla, přesto jsme měli míč a šťastnou střelou ze střední vzdálenosti jsme zvítězili.

Poděkování všem hráčům za výkon, každý se podílel na tomto těsném, ale cenném vítězství. Poděkování i několika našim přítomným fanouškům.


Skřivánek Ústí n.L - BK Děčín juniorka 59:61 (16:13, 25:30, 49:44)

Body: Vlášek 16, Janoušek 9, Liga 8, Důra 7, Lipenský 5 (1x3), Šuber 4 (1x3), Teršl 4, Ďurana 2, Fiala 2, Vanický 2, Roza 2, Vávra.



V pátek 19. října od 20.00 hod. nás na domácí palubovce čeká děčínské derby s Křešicemi.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page