top of page
  • Petr Ďurana

Muži Juniorka - V děčínském derby úspěšnější domácí tým

V pátek 19. října jsme v ARMEX Sportcentru přivítali druhý děčínský tým v oblastním přeboru mužů, tým Křešic. Náš soupeř si zatím v soutěži nepřipsal ani jednu výhru, přesto jde o kvalitní tým, který v plné sestavě starších, ale zkušených borců a běhavých mladíků, dokáže potrápit každého soupeře.

Soupeř „přijel“ v 8 hráčích, my jsme nastoupili do zápasu v plné sestavě 12 hráčů. Ze zápasů minulé sezóny jsme věděli, že si musíme pohlídat střelbu soupeře a jeho následný útočný doskok a rychlé protiútoky jeho šikovných mladých hráčů a jejich hru 1 na 1.

Utkání jsme začali dvěma zbytečnými ztrátami a nepřesné přihrávky nás provázely prakticky po celé utkání. Hosté si aktivní hrou 1 na 1 hned vynutili několik faulů, naštěstí na čáře trestných hodů nebyli tak úspěšní. Ani nám se také šestky moc nedařily, proměnili jsme jen každou druhou, naštěstí jsme ale několikrát skórovali z pole a výsledek po první části tak byl 11:9.

Ve druhé čtvrtině jsme soupeři dovolili několik volných střel, čímž nás potrestal dvěma trojkami, ty byly ale jeho poslední. Začal také bránit zónově a s tím má náš tým občas problémy - nejsme dostatečně trpěliví, nepřihrajeme si kolem perimetru, neuvolníme se, volíme zbrklé zakončení zejména v časové tísni, přihráváme do skrumáže hráčů apod. Přesto se nám podařilo proměnit 3 tříbodové střely, které nám udržely vyrovnané skóre 27:26, protože nás soupeř nemilosrdně trestal po našich ztrátách body z rychlých nájezdů.

Naše nemohoucnost v překonání zóny vyvrcholila po přestávce, kdy jsme nebyli schopni dát body ze hry, trestné hody jsme proměňovali jen z poloviny a jediné co nás drželo „nad vodou“ byly opět trojky (daly jsme další tři). Opět jsme několikrát zbytečně ztratily míč, kdy ve snaze o dlouhý pas do rychlého protiútoku jsme míč hodili do rukou soupeře. Dovolili jsme také soupeři úspěšně doskakovat si svoje střely a následně úspěšně proměňovat šance z podkoše. Třetí čtvrtina tak pro nás skončila nepříznivě 41:46 (čtvrtinu jsme prohráli 14:20).

V poslední části naštěstí soupeři došly síly, jeho 3 nejlepší mladíci byli již z dlouhého pobytu na palubovce unaveni, proto Křešice začaly praktikovat spíše postupný útok. My jsme zlepšili obranu pod košem a nedovolili tak protihráčům snadné střely nebo nájezdy.

Naopak jsme hráli rychle dopředu, dařilo se nám soupeřovu zónu lépe „rozebírat“ pohybem míče a hráčů, z čehož jsme získali volné střely (proměnili jsme další 3 trojky) nebo jsme pod košem nacházeli volné hráče, kteří své šance využili nebo alespoň získali fauly, které jsme úspěšně trestali z čáry trestných hodů (v této části 12/9). Soupeři jsme za celou 4. čtvrtinu dovolili jen 7 bodů, do poloviny čtvrtiny šestkami otočili skóre (54:50) a dalšími šestkami a trojkou minutu před koncem již zápas rozhodli (60:52). Čtvrtinu jsme vyhráli 23:7, celkově 64:53.

Poděkování všem hráčům, že v tomto nelehkém utkání když bylo třeba, zabrali a dotáhli tak zápas do vítězného konce. Poděkování také početným fanouškům obou týmů, kteří vytvořili výbornou atmosféru a přispěli tak k hezkému utkání.


BK Děčín juniorka - BK Děčín Křešice 64:53 (11:9, 27:26, 41:46)

Body: Důra 12 (2x3), Vlášek 9, Fichtner 9 (2x3), Lipenský 7, Šuber 5 (1x3), Vávra 5 (1x3), Janoušek 5, Liga 4 (1x3), Randýsek 3 (1x3), Teršl 3, Vanický 2, Roza.



Další zápas nás čeká již za týden, kdy v pátek 26. října v 19:30 hod. hostíme silný, dosud neporažený tým REAL Roudnice n. L., který stejně jako my má ambice soutěž vyhrát.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page