top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - Překvapivě snadné domácí vítězství nad favoritem soutěže

V pátek jsme v našem ARMEX Sportcentru dohrávali 1. kolo oblastního přeboru mužů, zápas který byl z konce září přeložen na základě žádosti soupeře (klubová akce).

Čekal nás těžký soupeř, který v minulém ročníku aspiroval na titul a nakonec skončil za naším týmem na druhém místě. Soupeř, který se vyznačuje tvrdou hrou svých robustních pivotů a přesnou střelbou všech hráčů. Tým Roudnice nastoupil do zápasu v téměř nejsilnější sestavě 9 hráčů.

My jsme byli opět kompletní ve 12 hráčích, když poprvé v sezóně nastoupil Míra Soukup. Našim cílem bylo dobře bránit pod košem, nedovolit soupeři volné střely a hrát hodně 1 na 1 a rychle dopředu a tím soupeře utahat.

Zápas jsme začali, jak je poslední dobou pravidlem, několika ztrátami pramenícími z nervozity z tohoto důležitého zápasu. Postupně jsme se však uklidnili a začali hrát hlavou. Hezké akce zakončené střelou nebo pěknou asistencí střídala dobrá obrana, kdy jsme toho soupeři moc nedovolili, přesto nám obvykle po nájezdu a shozu na volného hráče pár bodů dal. Překvapivě se v této části hrálo čistě, na fauly to bylo 2:1. Oba týmy se střídaly ve vedení, přesto jsme to byli my, kdo soupeři v poslední minutě trochu odskočil, stav na konci čtvrtiny 21:15.

Ve druhé části byl obraz hry podobný, pouze soupeř více přitvrdil (někdy i za hranici pravidel) a začali se mu hromadit fauly. Ty jsme z čáry trestných hodů využili jen z poloviny. Oběma týmům se nedařilo proměňovat střelecké šance, proto čtvrtina skončila 11:8, náš náskok jsme tak navýšili na 32:23.

Do třetí části jsme vstoupili velmi dobře, když jsme dobrou obranou a přesnými střelami udělali za 3 minuty šňůru 9:0 a soupeři tak ještě více odskočili a zápas v podstatě rozhodli (rozdíl 18 bodů). Již rezignovanému a bez zájmu o výsledek hrajícímu soupeři jsme moc nedovolili dávat koše ze hry a pouštěli ho jen na čáru trestných hodů, ve kterých byl tak na půl úspěšný. I díky tomu jsme ještě více navýšili na konci čtvrtiny náskok na 47:32.

V posledním úseku jsme si náskok pohlídali 3 trojkami za sebou a soupeř definitivně rezignoval. Za nás tak utkání spíše dohrávala lavička a šlo jen o to, aby si každý z našich hráčů dal nějaký bod, což se až na jednu výjimku povedlo.

Poděkování všem hráčům za výborný výkon kdy každý splnil očekávání. Poděkování všem našim přítomným fanouškům, že nás přišli podpořit.

P. S. Zajímavostí utkání byla jeho délka, zápas trval přibližně jen 65 minut.

BK Děčín juniorka - BK REAL Roudnice n.L. 66:44 (21:15, 32:23, 47:32)

Body: Šporn 13 (2x3), Důra 12 (2x3), Vanický 9, Lipenský 7 (1x3), Teršl 7 (1x3), Soukup 5 (1x3), Vlášek 4, Šuber 3, Liga 2, Fiala 2, Roza 2, Vávra.


Další zápas hrajeme již za týden v České Lípě, nestandardně v sobotu v 15:00 hod. (přeložení domácích). A nečeká nás opět nic lehkého.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page