top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - První prohra v sezóně v České Lípě

V sobotu 3. listopadu jsme v České Lípě odehráli poslední zápas první poloviny základní části oblastního přeboru mužů. K soupeři jsme odcestovali ve 12 hráčích. Některé hráče základní sestavy, nahradili hráči juniorky, přesto jsme měli opět kvalitní tým. Soupeř byl také kompletní, resp. poprvé v soutěži za něj nastoupil mladý rozehrávač z extraligových U19 Litoměřic.

Věděli jsme, že nás čeká velmi těžké utkání, protože soupeř má letos velmi dobré výsledky a aspiruje tak na finálovou část soutěže. Chtěli jsme hlavně pokrýt jejich rozehrávačskou dvojici a vysoké podkošové hráče, všichni se prezentují chytrou hrou a dobrou střelbou i z delší vzdálenosti. Utkání mělo být těžké i díky specifické českolipské tělocvičně - malá palubovka, staré koše, minimální prostor za postranními čarami apod.

Utkání jsme nezačali dobře, nebyli jsme schopni hrát 1 na 1 do koše a místo toho jsme nepřesně stříleli, napáchali jsme několik ztrát, soupeři naopak dovolili střílet za 3 a jeho nájezdy na koš zastavovali jen za cenu faulů. Nicméně postupně jsme se adaptovali a drželi se soupeřem krok. Bohužel v druhé polovině čtvrtiny jsme již měli hodně faulů a soupeř tak mohl pohodlně ze šestek skórovat.

A právě proměňování trestných hodů se nakonec ukázalo jako rozhodující faktor. Domácí házeli celkem 30 trestných hodů, z nichž 23 proměnili. My jsme v utkání napáchali nestandardních 26 faulů, což je cca o 10 víc než je náš průměr. Příčinou bylo úzkostlivé posuzování některých našich zákroků rozhodčími, kterému českolipští hráči hodně napomáhali. My jsme naopak z 23 trestných hodů jich proměnili jen 9.

První čtvrtina tak končila vyrovnaně 24:23. Druhá část byla identická s tou první, opět soupeř lépe začal, opět jsme soupeři dovolili nám dávat trojky a opět jsme měli zbytečné ztráty zejména z nepřesných přihrávek, opět jsme neproměňovali trestné hody (10/4). Přesto jsme stále drželi skóre vyrovnané a „do šaten“ jsme šli se skórem 42:41.

Ve třetí části jsme chtěli zrychlit hru a unavit tak soupeře, to se nám ale dařilo jen částečně. Soupeř nám na začátku znovu bodově odskočil, přesto jsme po 6 minutách stav srovnali. Bohužel pak nám soupeř dal čtyři koše, z toho 2 x s faulem a s úspěšnými šestkami, my jsme kontrovali jen dvěma šestkami a košem a stav před poslední částí byl 64:58.

V poslední čtvrtině si soupeř vybudoval až 10bodový náskok, přesto jsme se 2 minuty do konce zápasu byli schopni dotáhnout na 76:76. Soupeři jsme pak nedovolili dát koš ze hry a posílali ho jen na čáru trestných hodů. Domácí z 10 příležitostí jich ale 8 proměnili. My jsme až na jednu výjimku nebyli schopni dát koš ze hry, namísto jistějšího nájezdu jsme, ve snaze dát trojku a přiblížit se tak výrazně k soupeři, volili střelu. Česká Lípa se nám tak bodově vzdalovala, až bylo rozhodnuto. My jsme pak závěrečnou trojkou jen korigovali skóre.


BK Česká Lípa - BK Děčín juniorka 84:81 (24:23, 42:41, 64:58)

Body: Cafourek 15 (1x3), Soukup 13 (1x3), Fichtner 12, Šuber 8 (2x3), Janoušek 8, Ďurana 7, Liga 6, Vlášek 4, Fiala 4, Vanický 4, Lipenský, Roza.

Každá prohra mrzí, uhráli jsme však přijatelný výsledek, který nám dává šanci do domácí odvety. Do finálové skupiny se budou přenášet vzájemné výsledky a nejen každý bod, ale i koš je důležitý!

Po odehrání poloviny základní části soutěže je náš tým i po jednom zaváhání na skvělém 1. místě. Za 14 dnů jedeme na palubovku dalšího favorita, REALu Roudnice n.L.


Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page