top of page
  • Petr Ďurana

Přehled utkání mládežnických týmů BK Děčín v tomto týdnu

O víkendu čeká naši basketbalovou mládež 17 soutěžních utkání, z nichž čtyři se odehrají na domácí palubovce v ARMEX Sportcentru (starší žáci, junioři a juniorky) a tři ve Sportovní hale v Křešicích (nejmladší minižáci a místní muži):




Muži hrající Severočeskou ligu zajíždějí v pátek večer v 19:30 hod. do Loun. Domácí prostředí favorizuje soupeře, dosavadní výkony ale spíše náš tým. Trenér Radek Kroupa: „Nečeká nás lehké utkání, jelikož Louny mají ve svém týmu zkušené hráče, kteří se na domácí palubovce mohou spolehnout na podporu fanoušků. Pro nás bude důležité přistoupit k utkání zodpovědně, dát si pozor na trojkovou střelbu Loun a pohlídat si obranný doskok a z toho rychle přecházet na útočnou polovinu.


z domácího utkání se Slovanem Varnsdorf


Muži Křešice hrající oblastní přebor přivítají naopak na své palubovce v Křešicích ve 20:00 hod. ústecký Skřivánek. Platí to samé jako u SčL, tedy mi máme výhodu domácího prostředí, soupeř ale lepší dosavadní výsledky.



Junioři U19 odehrají o víkendu ligovou dvojičku se Slovanem Varnsdorf, v sobotu v 9:00 hod. na domácí palubovce, v neděli v 10:00 u soupeře.

Trenér Jakub Krakovič: „O víkendu se utkáme s Varnsdorfem, který stejně jako my, bude usilovat o první vítězství v lize. Pokud chceme uspět, musíme si pohlídat obraný doskok a snažit se hrát rychle. Připsat si první vítězství nebude zadarmo ale s maximální koncentrací, věřím, že to zvládneme. Tímto všechny zvu, aby v sobotu přišli povzbudit kluky a pomohli nám k prvnímu vítězství.


ligové utkání v Chomutově


Juniorky U19 odehrají o víkendu jediné utkání nadregionální ligy, když v neděli v 9:00 hod. v ARMEX Sportcentru přivítají ústeckou Slunetu.

Trenér Radek Kroupa: „V prvním zápase jsme v Ústí předvedli špatný výkon, v útoku jsme byli schopní dát pouze 38 bodů. Věřím, že výkon na domácí palubovce bude lepší a oplatíme tak Slunetě prohru z prvního vzájemného utkání.


výhra na Sokole Dolní Počernice


Starší žáky U15 čekají o víkendu další dva ligové zápasy a to na domácí palubovce, v sobotu v 11:00 hod. s Nymburkem a v neděli v 11:00 hod. s libereckými Kondory.

Trenér Robert Landa: „Do posledních pěti vítězných utkání jsme nastupovali jako favorité a svou roli potvrdili. V sobotu i v neděli budou stát, minimálně dle tabulky, adepti na vítězství na druhé straně. Vždyť v Liberci jsme na úvod sezóny prohráli 88:48 a v Nymburku 78:55. Byly to ale z naší strany velmi špatné výkony. Věřím, že doma budeme silnější a soupeřům řádně zatopíme.


doma vítězně s ústeckou Slunetou

Starší žačky U15 zajíždějí naopak v nadregionální lize o víkendu ven, v sobotu v 14:30 hod. do Slaného a v neděli v 10:00 hod. do Kladna.


Trenér Karel Záleský: "O nadcházejícím víkendu dívky U15 zahajují druhou polovinu základní části Nadregionální ligy. Slané i Kladno jsme doma porazili (66:30 a 66:14), ale nesmíme své soupeře podcenit. Ač výsledky z předchozích utkání vypadají jednoznačně, soupeřky nás potrápily a my se nevyvarovali hloupých a zbytečných chyb. I přesto věřím, že po víkendech se zase přiblížíme k postupu do ligy U15."


v Křešicích po vítězství nad lounskými Tygřicemi


Starší minižáci U13 odehrají v neděli v 10:00 a 12:00 hod. dvojutkání oblastního přeboru na libereckém LYNXu, který jsme doma porazili 74:18 a 74:30.

Trenér Jan Kout: „U13 zajíždějí na palubovku Libereckých rysů. Chceme potvrdit roli favorita a do Děčína přivést 2 vítězství.



Starší minižačky U13 odehrají svoje dvojutkání oblastního přeboru v sobotu dopoledne (9:00 a 11:00 hod.) v Lovosicích. Postavení v tabulce favorizuje spíše domácí tým.

Trenérka Vanda Šulhánková: „V sobotu nás čekají dva venkovní zápasy proti ASK Lovosice. V sezóně se nám letos zatím moc nedaří koncentrovat se na zápasy a proměňovat jednoduché podkošové střely. S každým odehraným utkáním získávají holky zkušenosti a učí se novým dovednostem, které doufejme, uplatní v těchto utkáních a budeme pro Lovosice vyrovnaným soupeřem.


na zkušené v Chomutově


Nejmladší minižáky U11 čeká v oblastním přeboru turnaj 3 týmů v sobotu na palubovce v Křešicích. V 9:00 hod. se střetneme s Českou Lípou a v 12:30 hod. s lounskými Tygry. V 10:45 hod. se utkají naši soupeři.


Trenér Jakub Houška: „V sobotu hrajeme doma dva zápasy, které chceme odehrát v relativně nejsilnější sestavě, co máme. V U11 ještě nevíme, jaké jsou na tom ostatní týmy a tak se na tyto zápasy velice těším. Turnaj bude nezvykle v Křešicích a tak si vyzkoušíme hrát zápasy i tam.


U10 na turnaji v Ústí nad Labem

Druhý náš tým v této soutěži, kluci U10, zajíždí ve stejnou dobu do Teplic, kde se v 9:00 hod. střetne s domácím týmem a hned poté v 10:30 hod. se Slovanem Varnsdorf.

Trenér Radek Kroupa: „V sobotu jedeme sbírat další zkušenosti, tentokrát hostí turnaj Teplice. Věříme, že uhrajeme co nejlepší výsledky, ale to není tak důležité. Důležité je bavit se hrou a sbírat zápasové zkušenosti.



(pro větší zobrazení a aktuální údaje o jednotlivých zápasech - čas začátku utkání, rozhodčí apod. - klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page