top of page
  • Jakub Houška

Jr. NBA League - Největší úspěch pro děčínské školy

ZŠ Dr. Miroslava Tyrše se účastnila letošní akce Junior NBA League, kterou pořádala Česká basketbalová federace. Vrchličák, jak se této škole u nás říká, odehrál spoustu skvělých utkání a dokázal se probojovat až do konferenčního finále, které se konalo ve čtvrtek 22. listopadu v Brandýse nad Labem. V tomto finále se již hrálo o poslední postupová místa do závěrečného turnaje, kterého se budou účastnit pouze 4 školy z celé republiky.

V tomto finálovém dni odehrály děti dvě utkání s opravdu vynikajícími soupeři, když první svůj zápas rozhodl Kuba Pešek v poslední sekundě utkání, a tak Vrchličák dokázal zvítězit nad ZŠ z Písku. V druhém utkání bohužel naše děti tahaly proti domácímu celku po celý zápas za kratší konec a nakonec prohrály o 3 body. Zápasy to byly oba opravdu skvělé.

Na začátku celé této akce bylo cca 200 škol včetně dalších dvou děčínský základních škol Komenského a Na Stráni. ZŠ Dr. Miroslava Tyrše nakonec skončila v první pětce z celé ČR, což je pro celý Děčín dobrá vizitka. Bylo úžasné sledovat, jak se děti pod vedením Jakuba Houšky zvedají a i ti, kteří basketbal nikdy nehrály, jak se dokážou popasovat s těmi nejlepšími.

Celá tato akce, která se konala pod záštitou BK ARMEX Děčín, se opravdu povedla a je dobře, že se školy z Děčína takových akcí zúčastňují. Do dalších let je o motivaci postaráno.

tým ZŠ Dr. Miroslava Tyrše

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page