top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - Pohodové vítězství v Roudnici n.L. nad BA 2006

V pátek 23. listopadu jsme zajížděli opět po týdnu do Roudnice nad Labem, kde jsme se měli střetnout v dalším zápase oblastního přeboru s místní BA 2006.

Na zápas jsme přijeli v kompletní sestavě 12 hráčů s několika juniory. U soupeře byla otázka, zda do zápasu postaví také své juniory, ale rozhodli se, že je radši pošetří na víkendové ligové zápasy, čímž bylo pro nás utkání jednodušší.

Zápas začal oboustranně dobře, „vyměňovali“ jsme si trojky a body z pod koše. Stav byl vyrovnaný až do 8 minuty, kdy jsme i díky dvěma trojkám odskočili a do další čtvrtiny šli s mírným náskokem 19:25.

Od druhé čtvrtiny soupeř začal bránit zónově. Dobře jsme ale pohybovali míčem, dobře se i uvolňovali, takže nám zóna nečinila velké problémy. Postupně jsme navyšovali náskok až na 19 bodů a o osudu utkání tak bylo v podstatě rozhodnuto. Příležitost proto ve větší míře dostala i lavička což umožnilo soupeři rozdíl ve skóre zkorigovat na 36:47.

Do třetí části jsme vstoupili s předsevzetím hrát rychleji, více běhat a udržovat získaný náskok. To se nám však bohužel hned na začátku nedařilo a soupeř snížil na 5 bodů. Pak jsme opět zabrali, soupeři odskočili (+11) a na jeho jediných 6 bodů do konce čtvrtiny (dvě trojky) odpověděli úspěšnými nájezdy či alespoň získanými fauly, které jsme s poloviční úspěšností z čáry trestných hodů proměňovali. Stav na konci čtvrtiny 49:62.

V poslední čtvrtině jsme se se soupeřem střídali v proměňování příležitostí, nikdo nepředvedl žádnou bodovou šňůru, takže rozdíl ve skóre zůstával stejný. V polovině se soupeř pokusil o zvrácení výsledku celoplošným osobním pressem, ale bez úspěchu. Pak se již utkání v klidu dohrálo.

Poděkování všem hráčům za výborný výkon, každý z nich svým dílem přispěl k našemu vítězství. Poděkování i našim fanouškům za podporu.


BA 2006 Roudnice n.L. - BK Děčín juniorka 71:83 (19:25, 36:47, 49:62)

Body: Randýsek 15 (3x3), Vanický 11, Janoušek 11, Fichtner 8 (2x3), Vlášek 7 (1x3), Fiala 7 (1x3), Machýl 6, Šuber 4, Lipenský 4, Teršl 4, Roza 3 (1x3), Soukup 3.



V pátek v 19:30 hod. hrajeme doma v ARMEX Sportcentru další utkání soutěže a to s ústeckým Skřivánkem.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page