top of page
  • Petr Ďurana

Přehled utkání mládežnických týmů BK Děčín v tomto týdnu

Tento víkend čeká naši basketbalovou mládež 12 soutěžních utkání, z nichž se přesně polovina hraje na naší domácí palubovce v ARMEX Sportcentru:




Muži SčL zajíždějí v pátek ve 20:00 hod. do Lovosic, kde absolvují další kolo Severočeské ligy.

Trenér Radek Kroupa: „V pátek vyrážíme odstartovat druhou část základní části na palubovku Lovosic. V prvním vzájemném utkání jsme doma vyhráli o 7 bodů. Neočekávám jednoduché utkání, protože Lovosice dokážou na své palubovce hrát velmi nebezpečně. Pozor si budeme muset dát na jejich střelbu z dlouhé vzdálenosti. My se naopak budeme chtít držet naší hry, což je rychlý přechod do útoku. Důležitá bude také obrana, která věřím, že nám bude fungovat.


z domácího utkání s Lovosicemi


Juniorka naopak hraje v pátek večer (19:30 hod.) doma, když v oblastním přeboru mužů přivítá ústecký Skřivánek. Trenér Petr Ďurana: „V pátek se opět představíme na domácí palubovce. Na Skřivánku jsme vyhráli jen šťastnou střelou v poslední vteřině, doma bychom drama připustit nechtěli. Nám bude z různých důvodů chybět několik hráčů, přesto si myslím, že budeme mít opět kvalitní tým, který se bude snažit předvádět hezký a účelný basketbal.


po vítězném utkání v Lovosicích


Druhý náš tým v soutěži, muži Křešice, porovná svoje síly se soupeřem netradičně v sobotu v 17:00 hod. v České Lípě. Doma náš tým prohrál 70:87, věříme, že se na palubovce popere o lepší výsledek.



Kadeti U17A zajíždějí v sobotu po obědě (13:00 hod.) v nadregionální lize do Boru a jsou papírovým favoritem tohoto utkání.


Trenér Josef Plachý: "Čeká nás výlet do velké dáli a k nejslabšímu soupeři ve skupině…, nic jiného než výhru nelze očekávat, otázka je jen o kolik a jak k tomu kluci přistoupí. Myslím, že výhra o méně jak 50 je vlastně prohra… :-)"



Rezervní tým kadetů U17B odehraje ve stejné soutěži sobotní utkání doma (13:00 hod. Mariánské Lázně) a v neděli dopoledne (10:00 hod.) cestuje taktéž do Boru (zápas přeložený z února).

Trenér Robert Landa: „V sobotu přivítáme v Děčíně mariánskolázeňské šviháky, tak zvu všechny příznivce béčka našich kadetů, aby se na ně přišli podívat. Měl by to být vyrovnaný zápas, a pokud statistika nelže, máme na řadě vítězství (od začátku sezóny hrajeme systémem výhra-prohra-výhra-prohra…). V neděli čeká tým dlouhá cesta na levý konec republiky. Snad to s chlapci nezamává a z Boru přivezou vítězství. Zápas je přeložený a tak se do výše uvedené statistiky nepočítá. Dvě výhry z víkendu potěší.


po jednom z domácích utkání


Kadetky U17 odehrají o víkendu jediné utkání nadregionální ligy, když v sobotu brzo ráno (9:00 hod.) přivítají v ARMEX Sportcentru béčko litoměřického Slovanu, které jsme na jeho palubovce porazili těsně 60:57.



Mladší žáky U14 čeká po dívkách U17 důležitý ligový zápas o postup do extraligy s pražskou Spartou, s kterou jsme u nich prohráli 52:84, ale byli jsme výrazně oslabeni, proto by to tentokrát měl být jiný zápas.



Mladší žáci U12A odehrají v neděli po obědě (13:00 a 15:00) další dvojzápas oblastního přeboru, tentokrát se Slavojem Litoměřice. Náš tým je v utkání favoritem.

Trenér Jakub Houška: „Další zápasy v naší soutěži, kde dostanou velký prostor hráči, kteří hrají méně, nebo nejezdí na doplňkové zápasy či turnaje. Asi tým doplníme opět i o hráče z U11.


společná příprava na pražském USK

Druhý tým mladších žáků U12B v neděli naopak jede k soupeři a to dopoledne (9:30 a 11:30 hod.) do Liberce, kde se utká s místním LYNX, který je i mýtným favoritem obou utkání.




(pro větší zobrazení a aktuální údaje o jednotlivých zápasech - čas začátku utkání, rozhodčí apod. - klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page