top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - V nelehkém utkání jsme uhájili domácí palubovku

V pátek 30. listopadu jsme se po dvou vítězných venkovních zápasech v Roudnici n.L. opět představili na domácí palubovce, čekal nás v dalším utkání oblastního přeboru mužů ústecký Skřivánek.

Do zápasu jsme nastoupili „pouze“ v 9 hráčích - pracovní povinnosti (3 hráči), nemoc a zranění (4) a návštěva USA (3), příležitost tak dostali i dva junioři U19. Soupeř naopak přijel kompletní v 10 hráčích ve své nejsilnější sestavě včetně svých robustních pivotů a šikovných a střelecky disponovaných rozehrávačů. Poprvé v sezóně tak soupeř měl více hráčů než my.

Do utkání jsme šli zejména s tím, že musíme ubránit podkošový prostor, tzn. poprat se s ústeckými „obry“ a nedovolit soupeři střelbu z perimetru. První cíl jsme splnili, druhý však moc ne, soupeř nám dal 9 trojek a každý hráč ze Skřivánka byl pro nás v této činnosti nebezpečný. Naštěstí několik dlouhých střel Ústí bylo s malým přešlapem, takže za 2 body.

Do utkání jsme lépe vstoupili my, soupeř s námi však držel krok, a když nám dal 2 trojky proti naší jedné, udržel si na konci 1: čtvrtiny drobný náskok 17:15. Nejvíce bodů jsme obdrželi od rozehrávače č. 15 (celkem v zápase nám dal 20 bodů) a bývalého juniora. Podařilo se nám však díky šikovného hře Míry Soukupa do problémů s fauly dostat jednoho z ústeckých pivotů, kterého jsme tak na dlouhé minuty vyřadili ze hry.

Druhá čtvrtina byla vyrovnaná, soupeř do ní vstoupil lépe, ale my jsme kontrovali šňůrou 9:0 a šli do vedení. Soupeř však odpověděl dvěma trojkami, takže do šaten jsme šli za nerozhodného stavu 27:27. Ve třetí části nám dal soupeř 3 trojky, přesto jsme to byli my, kdo aktivní podkošovou hrou, rychlými protiútoky a dobrou střelbou odskočili soupeři na 49:42.

První část poslední čtvrtiny se spíše odehrávala na čáře trestných hodů, naštěstí soupeř z 10 trestných hodů proměnil jen 3 a tak jsme do poslední pětiminutovky vstupovali s 9bodovým náskokem. Příležitost tak dostala lavička, která však nedokázala ubránit nejlepšího hráče soupeře č. 15 a 8bodovou šňůrou se soupeř dostal na rozdíl -2. Museli jsme opět vrátit na palubovku hráče základní sestavy, kteří soupeři dovolili do konce již jen 3 body, naopak aktivní hrou si chodili pro fauly (jeden z nich vyřadil ze hry nejlepšího ústeckého střelce), které úspěšně proměňovali. Šňůrou 10:1 jsme tak vítězství pojistili.

Poděkování všem hráčům za bojovnost a klid v kritických chvílích tohoto zejména fyzicky nelehkého utkání. Poděkování nepočetným fanouškům za podporu z hlediště.


BK Děčín juniorka - Skřivánek Ústí n.L. 71:58 (15:17, 27:27, 49:42)

Body: Soukup 18, Důra 13 (3x3), Fujera 9 (3x3), Janoušek 8, Vanický 6, Šuber 6, Lipenský 6, Teršl 5, Machýl.



Za 14 dní v pátek 14. prosince nás čeká děčínské derby, když se ve Sportovní hale v Křešicích utkáme s domácím týmem.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page