top of page
  • Karel Záleský

U14 - Obrat v poslední čtvrtině a zasloužená výhra nad Spartou

V 11. kole ligy chlapců U14 jsme hostili pražský tým z Basketbalové akademie Sparta Praha. Před 2 měsíci jsme na soupeřově palubovce prohráli bez 4 klíčových hráčů vysoko 52:84. Na domácí palubovce v plné sestavě jsme chtěli soupeře minimálně potrápit, a věřili jsme v sílu našeho celku na domácí vítězství.

BK Horejsek Děčín - BA Sparta Praha 65:57 (10:19, 21:26, 40:46)

Začátek zápasu nebyl tentokrát tak jednoznačný jako v Praze. Drželi jsme se Sparťany krok, ale i tak se na konci 1. čtvrtiny soupeři podařilo odskočit na rozdíl 9 bodů. Ve druhém a třetím dějství se nám podařilo srovnat hru a dotáhnout se soupeři na dostřel.


V poslední čtvrtině jsme zlepšili obranu a pohyb na útočné polovině. Po mini šňůře 6:0 jsme srovnali a nadechli se k závěrečnému direktu. Kolektivní hrou podpořenou výbornými individuálními výkony jsme posledních 6 minut vyhráli 15:7, čímž se nám podařilo poprvé Spartu porazit, a navíc jsme se přiblížili k postupu do extraligy.


Pochvalu zaslouží celá lavička za předvedenou hru a poctivou práci v trénincích, ale také naši fanoušci, kteří nás hnali k vítězství a byli šestým hráčem na hřišti.



Poslední dvě kola odehrajeme na venkovních palubovkách - 15. 12. zajíždíme k Sokolům do Kbel a 16. 12. do Kunratic.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page