top of page
  • Robert Landa

Děčínské derby pro Juniorku a mladší žáci do extraligy

V severočeské lize se odehrál duel prvního Chomutova se třetím Děčínem. A i když domácí postrádali chomutovského rodáka, bývalého kapitána Válečníků a současného zastupitele Děčína Jakuba Houšku, dokázali nad naším týmem vyhrát přesvědčivě 80:50. Našimi nejlepšími střelci byli hráči-trenéři Ondráš a Tomášek.

Děčínské oblastní derby - to bylo utkání první Juniorky, proti šestým Křešicím. A jak to v derby bývá, favorit se na výhru pěkně nadřel. Poločas plus tři pro Křešice a čtyři minuty před koncem vyrovnáno. Rozhodlo několik přesných střel v závěru střetnutí. Za Křešice se 30 body blýskl Doubrava, 14 přidal Kobera, Juniorku táhl 15 body Teršl a 10 Důra.

A-tým kadetů nastoupil doma proti Sokolovu. Domácí tým, vyztužený o Rozsypala s extraligovými zkušenostmi, dal hostům naději na dobrý výsledek jen v první čtvrtině (12:20). Dál už naši kluci dominovali a zvítězili 91:65. S jedinou porážkou jsou na druhém místě nadregionální ligy.

B-tým kadetů si udělal výlet do Rokycan. Zranění, nemoci, rodinné oslavy a věneček oslabil tým o 10 hráčů. Šanci si zahrát tak dostali nováčci, herně družstvo drželi bratři Mityskové. Výsledek 90:37 odpovídá, naši kluci jsou šestí z devíti.

Kadetky si vyjely zahrát do Liberce. Místní Lokomotivu zastavily na 57 bodech a díky svým 68 vsítěným radostně zvítězily. Naše dívky jsou průběžně druhé.

Mladší žáci v sobotu nestačili na vedoucí tým soutěže - Sokolu Kbely podlehli 85:51. V neděli ale kluci zvládli dle očekávání své druhé utkání v Praze, zvítězili nad Kunraticemi 84:33 a ze třetího místa postupují do extraligy!!!

A další dvě jednoznačné výhry zapsali děčínští mladší minižáci. V Liberci zvítězili 104:24 a 73:19. Tým v soutěži ještě neprohrál a pilně se připravuje na jarní domácí Národní finále.


(pro podrobnější údaje o jednotlivých zápasech klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page