top of page
  • Petr Ďurana

Přehled utkání mládežnických týmů BK Děčín v tomto týdnu

O nadcházejícím víkendu odehraje naše mládež 10 soutěžních zápasů, z nichž 7 se hraje na naší palubovce v ARMEX Sportcentru:




Dnes (pátek) v podvečer v 18:00 hod. hostí muži v Severočeské lize libereckou Slavii. Náš tým je aktuálně na 4. místě v tabulce, soupeř na předposledním, devátém. V Liberci jsme vyhráli 67:85. Trenér Radek Kroupa: „V pátek v prvním ze dvou utkání mužských týmů v Maroldovce hostíme tým z Liberce. První vzájemné utkání pod Ještědem jsme vyhráli díky povedené poslední čtvrtině. Pozor si budeme muset dát na zónu Liberce, kterou na nás hráli v prvním utkání a měli jsme problém se do ní prosadit. Věřím, že na domácí palubovce předvedeme přesvědčivý výkon a dva body zůstanou v Děčíně.


z nedávného utkání v Mostě

Na SčL navazuje juniorka, která ve svém posledním zápase základní části oblastního přeboru mužů přivítá Českou Lípu. Na palubovce soupeře jsme podlehli těsně 84:81, půjde tedy opět o těžké utkání. Trenér Petr Ďurana: „V pátek nás čeká nejtěžší utkání sezóny. Půjde nejen o to, kdo vyhraje základní část soutěže, ale hlavně o lepší výchozí pozici do finálové skupiny o 1.-3. místo. Doufám, že Českou Lípu porazíme a srovnáme tak šance k zisku titulu.


po posledním domácím vítězství nad Č. Lípou ze září 2017

Druhý děčínský tým v oblastním přeboru, tým mužů Křešice, zajíždějí dnes v podvečer naopak na palubovku soupeře a to do Roudnice n. L. kde se střetne v 18:30 hod. s místní BA 2006. Výhra soupeře na naší palubovce 66:71 slibuje opět vyrovnaný zápas.


V sobotu před obědem (11:15 hod.) se v ARMEX Sportcentru odehraje děčínské derby kadetů U17, když v nadregionální lize náš B-tým „hostí“ naše Áčko. V aktuální soutěži se oba týmy ještě nestřetly, ale postavení v tabulce (6. x 2.) a dosavadní výsledky favorizují spíše náš první tým. Trenér U17A Josef Plachý: „První zápas v novém roce proti klukům, které známe a kteří s námi trénují. Obě družstva budou malinko oslabena o kluky na lyžařském výcviku, nicméně je myslím zcela jasné, jak by měl zápas dopadnout a bude záležet jen na klucích, jak k tomu přistoupí a tím pádem o kolik vyhrajeme…


Naše dívky U17 o víkendu zajíždějí v nadregionální lize na palubovky soupeřů, v sobotu dopoledne (10:30) hod. do Loun a v neděli po obědě (14:00 hod.) do Lovosic. Sobotní zápas bude s dosud neopraženým vedoucím týmem soutěže (doma jsme prohráli 40:64) a ani v neděli to nebude jednoduché (těsná domácí výhra 68:61). Trenér Karel Záleský: „Děvčata U17 čekají dvě další venkovní utkání. V tom prvním zajíždíme do Loun, k vedoucímu celku naší skupiny. V neděli pak do Lovosic, k týmu na předposledním místě. Obě utkání budou náročná, Louny budou chtít potvrdit neporazitelnost a naopak Lovosice přesvědčit o svých kvalitách. Jen soustředěným výkonem a nepodceněním soupeře se nám podaří přivézt domů další vítězství.




Mladší žáky U14 čekají první extraligové zápasy. V sobotu brzy ráno (9:00 hod.) se doma střetnou s pražskou Spartou a v neděli odpoledne (15:00 hod.) s pražskými Tygry. Prvního soupeře se nám i přes venkovní porážku v nekompletní sestavě 84:52 doma v plné síle podařilo porazit 65:57. S BŠ jsme se letos dosud nestřetli, hrál v jiné základní skupině, kde si připsal zápasovou bilanci 11:3 a skončil na 2. místě za ústeckou Slunetou. Opět tedy hodně těžký soupeř. Trenér Karel Záleský: „První zápasy na Extraligové palubovce čekají chlapce U14. Doma přivítáme Sparťany a Tygry z Prahy. Spartu se nám na domácí palubovce nedávno podařilo porazit, tak věřím, že domácí palubovku uhájíme. S Tygry ještě žádnou konfrontaci nemáme, k vítězství nám pomůže pouze soustředěný, týmový výkon.


po prosincovém domácím vítězství nad Spartou

Posledním týmem, který o víkendu zasáhne do bojů, jsou mladší minižáci U12, kteří ve finálové skupině o 1.-4. místo oblastního přeboru přivítají ve dvojzápase (11:00 a 13:00 hod.) lounské Tygry. Letos jsme se s Louny dosud nestřetli, hrál druhou skupiny OP s bilancí 7:5 (2. místo za ústeckou Slunetou, Děčín 1. 12:0). V minulé sezóně jsme ho v kategorii U11 na jeho palubovce porazili 13:45. Oba zápasy bychom tedy měli zvládnout.

Trenér Jakub Houška: „Začíná nám „nadstavba“, pro nás záležitost přípravy na Národní finále, které se bude konat v Děčíně. Ale určitě chceme celou tuto část vyhrát a proto to bereme naprosto vážně. Uvidíme, jaké jsou týmy z druhé skupiny. Na zápasy se těšíme. Pro trenéra spíše bude starost, koho vyřadíme ze sestavy, jelikož nás je nějak hodně… :-)

z nedávného přípravného zápasu na USK



(pro větší zobrazení a aktuální údaje o jednotlivých zápasech - čas začátku utkání, rozhodčí apod. - klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page