top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - Těžce vybojované domácí vítězství v prodloužení

V pátek 11. ledna jsme na naší palubovce odehráli poslední zápas základní části oblastního přeboru mužů a to s Českou Lípou, která stejně jako my aspiruje na vítězství v celé soutěži, šlo tedy o zápas o první místo. Zápas byl o to důležitější, že výsledek tohoto zápasu se přenášel do tabulky finálové skupiny o 1.-3. místo.

Do zápasu jsme nastoupili tentokrát jen v 10 hráčích, protože 8 jich absentovalo (práce, nemoc, zranění, hory). Na soupisku se tedy vešli i dva junioři. Přesto jsme měli opět kvalitní tým. Soupeř přijel v 7 hráčích, nastoupil však v nejsilnější sestavě.

První čtvrtina se nám vůbec nepovedla. V útoku jsme nebyli schopni dát koš, který jsme spíše nepřesně ostřelovali z větší vzdálenosti, než abychom hráli důrazně do koše 1 na 1. Přizpůsobili jsme se pomalé, chodivé hře soupeře, na místo abychom běhali rychle do protiútoku. Nechali jsme hrát jen jednoho našeho hráče, ostatní na něj koukali, jak si s obranou soupeře poradí. Špatně jsme pohybovali míčem a i náš pohyb byl statický. V obraně jsme byli nepozorní, neměli přehled, kde jsou bránění hráči či míč. Soupeř tak byl několikrát sám pod košem a snadno skóroval nebo jsme ho byli nuceni faulovat. Stejně jako v útoku, tak zejména v obraně nám chyběl doskok. První čtvrtinu jsme tak prohráli 7:13.

Druhá čtvrtina byla obdobou té první a i přes zlepšenou úspěšnost střelby jsme ji prohráli 15:26. Znásobily se naše problémy s fauly (na konci poločasu 14:7), 11 x jsme soupeře poslali na čáru trestných hodů, ze které byl hodně úspěšný (9). Nám se naopak TH vůbec nedařily, v prvních dvou částech jsme proměnili jen jeden ze šesti, v celém utkání jsme jich zahodili 14 z 19. V poločase jsme tak prohrávali o 17 bodů.

O přestávce jsme si řekli, že naši hru musíme zásadně změnit. Zejména pozorněji a důrazněji bránit a bez faulů (měli jsme jednoho klíčového hráče již se 4 fauly), hrát rychle dopředu a až do koše, střely brát jen ty volné a dobře připravené a důkladněji doskakovat pod oběma koši. To se podařilo, soupeři jsme dovolili jen 6 bodů a ani jednou neházel trestné hody. Pochvalu za tuto čtvrtinu zaslouží zejména oba junioři Fichtner a Machýl a Míra Soukup, kteří zařídili úvodní šňůru 9:0 a všechny body ve čtvrtině a snížili tak náskok hostů na 5 bodů. Nevadilo ani přetrvávající nízká úspěšnost trestných hodů (5/1).

Poslední čtvrtinu jsme také začali výborně a skóre po dvou minutách vyrovnali. V polovině čtvrtiny jsme si však vybrali slabou chvilku a soupeř nám tak odskočil o 10 bodů. Po timeoutu jsme se vzpamatovali, soupeři jsme dovolili jen jednu trojku, naopak my jsme dali v posledních dvou minutách dvě a skóre opět srovnali. Dokonce jsme měli k dispozici poslední střelu, ale akci jsme nezahráli moc dobře a těžkou střelu neproměnili.

Ale to nevadilo, vrátili jsme se do zápasu a byli odhodláni o vítězství zabojovat. Prodloužení jsme začali trojkou, přidali bod z trestného hodu a dvojku a bylo v podstatě rozhodnuto. Soupeři jsme za prodloužení dovolili jen dva úspěšné trestné hody, my přidali dalších 5 bodů a zrodilo se tak naše těžké vítězství 70:61.

Obrovskou pochvalu zaslouží všichni hráči, i za nepříznivého stavu se nevzdali a vybojovali vítězství. Náš tým má bojovného ducha a již po několikáté dokázal zvládnout přetěžkou situaci. Poděkování i početným divákům, kteří přišli oba týmy podpořit.


BK Děčín juniorka - BK Česká Lípa 70:61 pp (7:13, 22:39, 40:45, 58:58)

Body: Důra 15 (4x3!), Soukup 12, Machýl 11 (1x3), Liga 9, Fichtner 8 (1x3), Teršl 6 (2x3), Šporn 4 (1x3), Vlášek 3, Randýsek 2, Fiala.

Základní část soutěže jsme tak zakončili na 1. místě s 9 výhrami a jednou prohrou (z České Lípy). Do finálové skupiny o 1.-3. místo si přenášíme 3 výhry (Č. Lípa a 2 x REAL Roudnice n.L.) a zmíněnou prohru. Soutěž je tak stále vyrovnaná a bude rozhodovat každý zápas. Začínáme až 8. února doma opět s Českou Lípou.


Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page