top of page
  • Petr Ďurana

Přehled utkání mládežnických týmů BK Děčín v tomto týdnu

Naši basketbalovou mládež čeká o nadcházejícím víkendu 15 soutěžních utkání, jen 4 se ale hrají na naší domácí palubovce v ARMEX Sportcentru, shodnou okolností jsou to zápasy dívek (U13 a U15):



V pátek večer (20:00 hod.) zajíždějí muži hrající Severočeskou ligu do Varnsdorfu. Slovan je aktuálně v tabulce na 8. místě, my na 3. V domácím utkání jsme soupeře porazili 82:69. Trenér Radek Kroupa: „V dalším kole SčL nás čeká zápas na palubovce Varnsdorfu. Domácí nám určitě nedají nic zadarmo, pokud chceme pomýšlet na výhru, tak musíme hrát na 100% v útoku i obraně.


nedávné domácí utkání s USK Liberec


Juniory U19 čeká první kolo play-out, začínáme na venkovních palubovkách. V sobotu odpoledne (16:00 hod.) v Ústí nad Labem a v neděli v 15:00 hod. v Roudnici nad Labem. Ani Slunetu, ani roudnickou BA 2006 se nám letos ještě porazit nepodařilo. Trenér Jakub Krakovič: „Po základní části ligy U19 jsme skončili na sdíleném 6. místě a to nás posílá do skupiny play-out. První zápasy ve skupině odehrajeme na venkovních palubovkách v Ústí nad Labem a v Roudnici. S Ústím máme čerstvou zkušenost z posledního kola, kdy jsme dokázali hrát vyrovnané utkání. Budeme chtít v obou zápasech podat maximum, které je v našich možnostech, porvat se o co nejlepší výsledek a nedat kůži lacino.


utkání základní části v Roudnici n.L.


Starší žáci U15 odehrají další zápasy nadstavbové části ligy opět venku, v sobotu v 15:00 hod. v Chomutově a v neděli ve stejnou dobu v Litoměřicích. S Chomutovem se již dlouho ročník 2004 nestřetl, nemáme tedy jakékoliv srovnání. Taktéž s Litoměřickým Slavojem letos nemáme žádné herní zkušenosti, v minulém ročníku v kategorii U14 jsme ho ale 2 x lehce porazili. Trenér Robert Landa: „S trenérem Skokanem si tým U15 skočí na zápas do Chomutova. Domácí celek skončil v základní části na sedmém místě, v utkání jsme favoritem. Zajímavější zápas by mohl být ten nedělní. Litoměřice se sice na jaře nekvalifikovaly do žákovské ligy a podzim odehrály v nižší soutěži, tu ovšem Slavoj bez porážky vyhrál a nyní se tak připojil do naší ligové skupiny. Klíčový je z hostování nám známý hráč Ježek (v prvních dvou utkáních pro nemoc chyběl). Jsem zvědavý jaký herní pokrok tým Litoměřic i jejich lídr udělal. Z víkendu bychom rádi brali všechny body.


předzápasová příprava týmu v Pardubicích


Starší žákyně U15 se v lize poprvé představí doma, v sobotu po obědě (13:00 hod.) přivítají Tigers České Budějovice a v neděli v 14:00 hod. BŠ Tygři Praha. S prvním soupeřem jsme se dosud nestřetli, s druhým v kvalifikaci o ligu (prohra 47:83). Jihočeské a pražské Tygřice svoje obě minulá utkání úspěšně zvládly, takže se i proto dají očekávat těžké zápasy.


vítězství v Nadregionální lize ve Slaném


Starší minižáci U13 zajíždějí v sobotu odpoledne (15:15 a 17:00 hod.) do Roudnice nad Labem k dalšímu dvojzápasu finálové skupiny o 1.-4. místo oblastního přeboru. Finálová skupina je zatím vyrovnaná, každý tým (kromě nás a Roudnice je v ní ještě Sluneta a Chomutov) si zatím připsal jednu výhru a jednu prohru. V základní části jsme ve čtyřech zápasech odešli vždy poraženi, ale naše výkony měly zlepšující se tendenci, takže by to mohlo tentokrát klapnout. Trenér Jan Kout: „Družstvo Válečníků U13 čeká další utkání finálové skupiny, tentokrát na palubovce Roudnice. Pokud chceme pomýšlet na vítězství, musíme podat nadstandardní výkon a ubránit nejlepší hráče soupeře. Tudy vede cesta k vítězství, kterou se nám v letošní sezoně ještě nepodařilo najít.


po zápase ve Varnsdorfu

Naopak starší minižákyně U13 odehrají svoje dvojutkání oblastního přeboru doma a to v neděli dopoledne (10:00 a 12:00 hod.) proti dívkám z BK Chomutov, které jsou vzhledem k dosavadním vzájemným zápasům a postavení v tabulce (my poslední 0:12, soupeř první 12:0) favoritkami těchto utkání. Trenérka Vanda Šulhánková: „V neděli nás čeká velmi náročné utkání proti chomutovským favoritkám. Proti Chomutovu jsme odehrály první utkání v sezóně s vysokou prohrou 91:8 a 76:13. V tomto utkání očekáváme od soupeře stejně tvrdou a propracovanou hru jako v prvním utkání. Z naší strany očekáváme nejlepší hru, kterou jsme schopné odehrát, o hře chceme přemýšlet a ukázat soupeři co v nás je.


přípravný zápas s Dresden Titans


Nejmladší minižáky U11 čeká v neděli dopoledne turnaj 3 týmů oblastního přeboru na Slavoji Litoměřice. Nejprve se v 9:00 hod. střetnou s domácími a pak od 11:00 hod. s LYNX Liberec. S prvním soupeřem jsme se letos nestřetli, ale vzhledem k tomu, že má zatím zápasovou bilanci 6:0, bude to určitě hodně těžký zápas. A hodně důležitý, protože se bude započítávat do kvalifikaci o postup na Národní finále U11. Liberecký tým jsme na jeho palubovce porazili 26:59, takže snad toto utkání opět zvládneme.


Trenér Jakub Houška: "Vstupujeme do kvalifikace o NF, ve které chceme uspět. Víme, že mají Litoměřice kvalitní tým, ale i přesto se budeme snažit o co nejlepší výsledek, který by nám dával šance na postup. Uvidíme v neděli :-)"


po soutěžním turnaji v Křešicích

Druhý náš tým v soutěži nejmladších minižáků, přípravka U10, zajíždí v neděli k dvojzápasu (10:00 a 12:00 hod.) do Mostu. Ačkoliv nás v aktuálním ročníku soupeř již jednou porazil 37:14, nejsme určitě bez šance.

Trenér Radek Kroupa: „V novém roce odehrají své první zápasy kluci z přípravky U10 a to na hřišti Mostu. V minulém vzájemném utkání byl o něco lepší Most. My určitě budeme hrát na plno a budeme se bavit hrou.


po soutěžním turnaji na ústeckém UJEPu

(pro větší zobrazení a aktuální údaje o jednotlivých zápasech - čas začátku utkání, rozhodčí apod. - klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page