top of page
  • Robert Landa

15 víkendových utkání basketbalového Děčína

Kromě v tomto týdnu 100% A-týmu nastoupilo do 15 zápasů dalších osm basketbalových družstev. Nejsme kapela, abychom vyhrávali každý den - Děčín zvítězil v šesti střetnutích, devětkrát se Válečníci museli před svými soky sklonit.

Mužům ze Severočeské ligy nevyšlo utkání ve Varnsdorfu. Tým trenéra Kroupy ještě v poločase vedl 33:36, ovšem hráčům hrubě nevyšla třetí čtvrtina a soupeř si už získaný náskok v domácím prostředí pohlídal. Výsledek 77:66 znamená průběžné dělené třetí místo v SčL.

Junioři nastoupili o víkendu ke dvěma utkáním. V oslabené sestavě byla výhra Ústí očekávaná (109:60), překvapivě dobře se však vyvíjel zápas v Roudnici. Ještě po třetí čtvrtině 58:51 pro domácí, nakonec ale krutých 95:75.

Zato děčínští starší žáci zapsali v lize další dvě výhry. V Chomutově, vedeni trenérem Skokanem, zvítězili kluci 36:85. Bodově se zadařilo Fichtnerovi (29). Druhý den nastoupil tým v Litoměřicích. Ani mladší bratr Šimona Ježka talentovaný Jakub nezabránil jasné výhře Děčína 42:76. Mladí Válečníci dál ničí své soupeře širokou rotací, kterou zvýraznily individuální výkony pivota Raymonda a perimetrových Randýska a Vojtíška.

Starší žačky neodehrály špatná utkání, ale body za vítězství si odvezly soupeřky. Tygřice z Českých Budějovic zvítězily systémem start-cíl (63:78), Pražačky z BŠ otočily zápas v druhém poločase (54:60).

Starší minižačky prohrály jednoznačně s vedoucím Chomutovem 0:103 a 7:77 (to je zlepšení o 33 bodů mezi utkáními).

Nejmladší minižáci zaznamenali raketový vstup do kvalifikace o Národní finále. V Litoměřicích rozhodli o svém vítězství skvělou první čtvrtinou (3:21) a získaný náskok už naši jedenáctiletí Válečníci zkušeně udrželi - nakonec výhra nad Slavojem 38:59. Zapsali si tak první dva body do kvalifikační tabulky. Druhé utkání (běžné soutěžní, nebylo součástí kvalifikace) dopadlo dle očekávání, nad Libercem zvítězili kluci 60:32.

A radost udělali sobě i fanouškům chlapci z přípravky do deseti let. V Mostě zažili první dvě velká vítězství - domácí porazili 38:39 a 35:47.


(pro podrobnější údaje o jednotlivých zápasech klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page