top of page
  • Robert Landa

Basketbalový víkend: jedna výhra za druhou

Dvě výsledkové bomby přiletěly ze západních Čech a překvapil i B-tým U17. Ze třinácti odehraných utkání odešel Děčín desetkrát vítězně. Tři zápasy obstaraly mužské týmy, deset špílů sehrála družstva mládeže.

Dvě extraligové výhry přivezli z venkovních palubovek mladší žáci. V sobotu se Válečníci představili v Klatovech. Již v poločase vedl tým trenéra Záleského o 13 bodů, nápor domácích v druhé půli kluci ustáli a nakonec zvítězili 55:58. V neděli zavítali Děčíňáci do Plzně a i zde byli kluci úspěšní - zvládli další dramatickou koncovku a po výhře 60:62 jim patří čtvrté místo extraligové skupiny A.

Kadetky s trenérkou Ulbrichovou zapsaly v nadregionální soutěži další dvě vítězství. Děčínské dívky do sedmnácti let nejdříve přehrály Beroun 91:43, poté si poradily i se Slaným 74:38. Připsaly si desátou výhru v soutěži a upevnily svou pozici na druhém místě ve skupině.

A-tým mladších dorostenců deklasoval Klášterec nad Ohří 40:121, nejlepší střelec Abraham ztrestal soupeře 35 body, 22 přidal Helvig, 17 vsítil o dva roky mladší Randýsek. A zadařilo se i B-týmu kadetů. Roudnice nabídla prst a Děčíňáci urvali celou ruku - oslabené hosty dokázali kluci porazit 59:55 a na svět tak přišla nečekaná čtvrtá výhra rezervního družstva.

Hráli i mladší minižáci. V regionu dominující A-tým řekl Slavoji "Ahoj" a Litoměřice si domů odvezly porážky 69:35 a 72:31. Béčko mladších žáků dál čeká na první zápasový úspěch - v Liberci kluci prohráli 95:14 a 103:17.

Zbývají nám utkání mužů. A-tým nestačil na letitého hegemona z Nymburka (106:88). To muži ze SČL nezaváhali, doma jasně porazili Louny 90:48. A zvítězil i celek Křešic - borci vyhráli v Ústí 61:82. Viktor Jezbera zaznamenal 35 bodů a dělí se tak s Alešem Abrahamem z U17A o pomyslný titul nejlepšího střelce víkendu.


(pro podrobnější údaje o jednotlivých zápasech klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page