top of page
  • Robert Landa

Nastavili prst a U17B jim utrhli celou ruku

B-tým mladších dorostenců je družstvo odhodlaných Válečníků, trpělivě čekajících na svou chvíli. Poctivě a pravidelně trénují ve stínu nadanějších spoluhráčů. Je jich tolik, že se ani všichni do nominace na utkání nedostanou. Nesbírají výhru, za výhrou. V neděli se ale zadařilo. Akademici z Roudnice přijeli v notně oslabené sestavě a mladí Válečníci nezaváhali.

Velký podíl na týmovém úspěchu mají o dva roky mladší hráči, kteří zatím nebyli zařazeni do áčka. Dan Horák sotva vyzul lyže a po týdnu na livignském sněhu podal svůj standardně vysoký výkon - 11 bodů, doskoky a spousta energie odevzdané pro tým. Adam Kampy jako by nebyl po zranění. Suše vyvážel balon na útočnou polovinu a servíroval pěkné passy spoluhráčům - 8 bodů, zisky a asistence. A osm bodů vsítil i Pepča Sýkora, čtyři body a osm doskoků zapsal Viktor Rejthar. Společně s Honzou Brožem (2 body) a Willi Horákem hýřili všichni kluci 2004 pohybem i aktivitou. A nebyli v tom sami.

Bodově nejlepší mezi 2003 byl v neděli 12 bodový Michal Mityska, jeho bratr Matouš vsítil bodů 6. Marek Řízek stihl tři body a pět doskoků. Ondra Loun také tři body, ale protože je dvakrát větší, tak doskoků měl hned deset! V celkovém výsledku důležité dva punkty zaznamenal David Suda, podporu a pozitivní energii dodával po celé utkání spoluhráčům Ondra Kučírek.

Aby toto družstvo zaznamenalo úspěch, musí se hrát na nízké skóre. A to se nám proti Roudnici dařilo od začátku. Po osmi minutách hry to bylo spíše házenkářský výsledek 5:4 pro domácí. Poctivě bránící Děčíňáci zavřeli čtvrtinu na 13:6. Do poločasu kluci navýšili až na 33:20. Očekávaný ostřejší nástup hostů na začátku druhého poločasu se nekonal - naopak Válečníci šňůrou 12:0 navýšili až na +25 bodů. A dál už jsme skóre jen kontrolovali. Větší rotací hráčů jsme dovolili soupeři přiblížit se až na konečných 59:55, Roudnice už ale na obrat v utkání neměla čas, ani energii.

Děkuji blízkým, kteří se kluky přišli podívat a Adamu Stárkovi za zapsání statistik.

Válečníci Děčín B - BA 2006´Roudnice n. L. B 59:55 (13:6, 33:20, 55:40)

Body: Mityska Mich. 12, Horák D. 11, Kampy a Sýkora 8, Mityska Mat. 6, Rejthar 4, Loun a Řízek 3, Brož a Suda 2, Horák W. a Kučírek.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page