top of page
  • Petr Ďurana

Přehled utkání Válečníků a Válečnic Děčín v tomto týdnu

Pouhých 6 soutěžních utkání čeká naši basketbalovou mládež, z nich polovina se odehraje na domácí palubovce v ARMEX Sportcentru:



Důvodem tak nízkého počtu zápasů je, že dvojutkání oblastního přeboru starších minižáků U13 v Chomutově a utkání našich mužů v Severočeské lize na ústecké Slunetě se předehrávala již v úterý (ve všech 3 zápasech jsme byli úspěšní) a plánovaná víkendová utkání dívek U15 v Českém Brodě a Sadské byla přeložena do následujících víkendů z důvodu velké marodky v našem týmu.



Juniory U19 čeká o víkendu jediný zápas ligové skupiny play-out a to v sobotu brzy ráno v 9:00 hod. doma s Varnsdorfem. My i soupeř (a pražský Vyšehrad) se pohybujeme na chvostu tabulky, proto každý bod bude pro zachování ligové příslušnosti hodně důležitý. Trenér Jakub Krakovič: „V sobotu na domácí palubovce přivítáme Varnsdorf. Se soupeřem jsme se letos potkali třikrát a pokaždé jsme odcházeli vítězně, proto i tentokrát budeme chtít uspět. Soupeř je silný zejména na útočném doskoku a předvádí fyzický basketbal. Pokud chceme vyhrát, musíme se jim vyrovnat ve fyzičnu a aplikovat naši rychlou hru v protiútoku.


z posledního domácího utkání s Varnsdorfem


Juniorky U19 naopak ke svému jedinému víkendovému zápasu Nadregionální ligy zajíždějí na palubovku soupeřek, v neděli dopoledne (10:15 hod.) do pražských Dolních Počernic. S místním Sokolem máme kladnou bilanci – venku 60:75, doma 87:35. Trenér Radek Kroupa: „V neděli odehrají nejstarší děvčata svůj zápas v Praze proti Sokolu Dolní Počernice. Z důvodu vysoké marodky pojedeme na utkání v malé rotaci, ale i tak budeme bojovat a budeme se snažit přivézt do Děčína výhru.


z posledního domácího utkání s Počernicemi

Starší žáci U15 odehrají o víkendu svá dvě utkání žákovské ligy na domácí palubovce, když v sobotu po obědě (13:00 hod.) přivítají Lokomotivu Plzeň a v neděli dopoledne (10:00 hod.) BK Klatovy. S ani jedním soupeřem jsme se letos nestřetli. Trenér Robert Landa: „V sobotu ve 13h vjede do haly Lokomotiva a já pevně věřím, že se jí naši Válečníci nenechají přejet. Bude to souboj prvního neporaženého Děčína (4-0) s druhou Plzní (3-1), tak se jistě bude na co dívat. Nedělní baskeťáci z Klatov jsou (také s jedinou porážkou) na čtvrtém místě. Výhry nepřijdou samy, ale U15 jim jistě půjdou svým výkonem naproti.


z utkání na litoměřickém Slavoji


Posledním týmem, který o víkendu zasáhne do soutěžních utkání, budou starší minižačky U13, které v sobotu dopoledne zajíždějí k dalšímu dvojzápasu oblastního přeboru do Litoměřic (9:30 a 11:30 hod.). S domácím Slovanem jsme na naší palubovce prohráli 17:45 a 14:46. Trenérka Vanda Šulhánková: „V sobotu odehrajeme první únorové utkání v nedalekých Litoměřicích. Budeme se co nejvíce snažit zaměřit na chyby, kterých jsme se dopustily v domácím utkání proti tomuto týmu, a těchto chyb se co nejvíce vyvarovat. Nad Litoměřicemi máme výškovou převahu a tak se budeme snažit využít i tento aspekt. Cílem víkendových utkání je předvést co nejlepší výkon bez zbytečných chyb, hrát vyrovnaně a pokusit se utkání dotáhnout do vítězného konce, i když jedeme ve slabší sestavě.

(pro větší zobrazení a aktuální údaje o jednotlivých zápasech - čas začátku utkání, rozhodčí apod. - klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page