top of page
  • Robert Landa

Na návštěvě ve Varnsdorfu

Důvodem setkání vedení varnsdorfského a děčínského klubu bylo vyladění hostování hráčů. Na trase Děčín - Varnsdorf se pohybuje hned 7 basketbalistů. Válečníci Flemmer, Kučera, Kovář a Valenta si přidávají utkání se staršími spoluhráči ve Varnsdorfu, talentovaní borci Jeřábek, Ježek a Kozák posilují Děčín ve vyšších soutěžích.

K jednání si šéftrenér děčínské mládeže a člen A-týmu Robert Landa domluvil i jeden trénink - hodinu a půl pracoval s varnsdorfským týmem U13.

Na tréninku jsem měl třináct zapálených basketbalistů. Protože kluky neznám, volil jsem jednoduchá cvičení s vysokým důrazem na intenzitu provedení. Hra s cíleným přesahem do basketu na rozehřátí, poté aktivace s míčem, driblinková a přihrávková cvičení. Posun do hry 1/1 a nakonec svižná hra 2/2 (2/1) opět s důrazem na rychlost provedení a rozhodování.


Hráči pracovali výtečně, za odměnu dostali drobný dárek od děčínských Válečníků, trenér Landa byl odměněn karamelkou (jeden z chlapců slavil narozeniny). Na společné fotce jsou kluci vyzdobeni zapůjčenými medailemi ze sbírky hráče a trenéra Landy (NBL, ČP, ME a další).

Zástupci klubů si vyjasnili několik bodů a podpořili pokračování ve vzájemné spolupráci i v další sezóně. Varnsdorfští trenéři přivedli ke sportu několik šikovných borců a basketbal je naučili. V Děčíně mají kluci možnost postavit se soupeřům z vyšších soutěží. Naši kluci zase získali díky hostování prostor vyhrávat se proti starším hráčům a podporují ve fungování varnsdorfský tým U15 v NRL (nyní druhé místo).



Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page