top of page
  • Robert Landa

Jen U17B těsně padli, jinak byli Válečníci 100%

Osm utkání a sedm výher - to je bilance BK Děčín v týdnu jarních prázdnin. Nejvýraznější je jistě vítězství mužů v Severočeské lize, které posunulo tým do bojů o medaile.

Ale začneme od nejmladších. Tým mladších minižáků U12A vyhlížející Národní finále porazil tradičního rivala z Ústí n.L. na jeho hřišti 47:78 a 39:80. S jednoznačnými výhrami se kluci vrátili i z Loun - místní Tygry porazili 22:85 a 28:91.

Deváté vítězství v řadě přidali starší žáci U15. Vedoucí tým ligy v poklidu porazil celek Kladna 84:53. Klíčové utkání čeká borce v sobotu 2. 3. - vítězná odveta se Spartou může družstvo výrazně přiblížit titulu.

Jedinou prohrou v týdnu je ta kadetů U17B se Sokolovem (48:51). Hrdí Válečníci bojovali až dokonce, ale favorit ze třetího místa Nadregionální ligy nakonec uspěl. Bratři Mityskové zatížili koš soupeře dvaceti body, 13 vsítil o dva roky mladší Kampy.

V Oblastním přeboru zvítězil slavně mužský tým Křešic nad roudnickou Basketbalovou akademií. A to děčínští muži prohrávali po třetí čtvrtině o deset! Ale skvělou poslední čtvrtinou (21:8) borci otočili vývoj utkání. Doubrava zaznamenal 26, Jezbera 14 a Plaček 12 bodů.

A to nejlepší nakonec. Vítězstvím 72:58 postoupil tým mužů ze Severočeské ligy přes obhájce titulu celek Loun do semifinále. V něm čekají Děčín po základní části druhé Teplice.


(pro podrobnější údaje o jednotlivých zápasech klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page