top of page
  • Petr Ďurana

Přehled utkání Válečníků a Válečnic Děčín o tomto víkendu

O nadcházejícím víkendu naši basketbalovou mládež čeká tentokrát velká porce 14 soutěžních zápasů. A většina utkání (konkrétně 9) se hraje na domácí palubovce v ARMEX Sportcentru. Víkendový program začíná vždy brzy ráno v 9:00 hod. a končí se až pozdě odpoledne resp. v sobotu až pozdě večer:




Juniory U19 čekají o víkendu dva domácí ligové zápasy. V sobotu po obědě (13:15 hod.) s pražským Vyšehradem a v neděli brzy ráno (9:00 hod.) s ústeckou Slunetou. S pražským týmem to máme zatím 1:1 (doma 57:72, venku 71:74), s ústeckým 0:3 (u nás 65:85, u soupeře 93:46 a 109:60). Trenér Jakub Krakovič: „Zejména sobotní zápas je pro nás zajímavý. Ve skupině play-out se bude rozhodovat mezi námi, Varnsdorfem a právě Vyšehradem, kdo na konci udrží ligu U19 a kdo naopak sestoupí. Ve hře je jen jedno místo pro tým, který v lize zůstane. V neděli to bude zápas s týmem z opačného konce tabulky a to s první Slunetou. Budou to poslední domácí zápasy v této sezoně a pro některé hráče i poslední domácí zápasy v kategorii U19. Proto neváhejte a přijďte kluky povzbudit!


hráči ročníku 2000, kteří letos končí v mládežnických kategoriích a přecházejí do mužů

Juniorky U19 odehrají svoje zápasy Nadregionální ligy naopak venku, na pražských palubovkách, v sobotu večer (18:30) s béčkem Sokola Nusle a v neděli dopoledne nestandardní dvojzápas (10:00 a 12:00 hod.) se strašnickými Wizards. Soupeř nepřistoupil na přeložení našeho domácího zápasu na jiný termín, proto i náš „domácí“ zápas musíme odehrát na jeho palubovce. S Nuslemi máme zatím vyrovnanou bilanci (doma 66:38, venku 77:56), Strašnice se nám podařilo již dvakrát porazit (doma 73:45, u nich 36:79). Trenér Radek Kroupa: „Ze vzájemných zápasů s Nuslemi vyplývá, že domácí prostředí hraje hlavní roli. Pokud k sobotnímu utkání přistoupíme zodpovědně a budeme hrát disciplinovaně, můžeme si připsat výhru. V neděli nás pak čekají dva zápasy s Wizards, které jsme dvakrát porazili a měli bychom to potvrdit i v následujících dvou zápasech.


z posledního zápasu ve Strašnicích


Starší žáci U15 hrají o víkendu jediný zápas ligy (nedělní s Kladnem jsme předehrávali minulý týden) a to v ARMEX Sportcentru v sobotu navečer (18:00 hod.) s pražskou Spartou. Po podzimní pohodové výhře na palubovce soupeře (39:82) nás soupeř koncem roku doma zaskočil (prohra 57:78), z tohoto zápasu jsme si vzali poučení (lépe bránit jejichnejlepšího hráče) a porážku soupeři na jeho palubovce oplatili (72:85).


Trenér Robert Landa: "Může to být utkání roku. A jaké si to uděláme, takové to bude. Na domácí palubovce už jsme jedno utkání se Spartou ztratili, ale v Praze (v posledním vzájemném měření sil) Válečníci prokázali, že na Sparťany mají. Bude to souboj dvou armád. Přijďte fandit všichni, kdo můžete."


po jednom z vítězných domácích zápasů

Starší žačky U15 přivítají svoje ligové soupeřky na naší palubovce. V sobotu odpoledne (15:30 hod.) to budou Karlovy Vary a v neděli před obědem (11:00 hod.) Plzeň. Vary jsme na jejich palubovce porazili 62:67, s DBaK naopak prohráli 59:54.


Trenér Karel Záleský: "Určitě nás čekají dvě náročná utkání, věřím však, že domácí palubovku uhájíme a připíšeme si další plusové body."



Starší minižáci U13 odehrají v neděli po obědě (13:00 a 15:00 hod.) další dvojzápas finálové skupiny o 1.-4. místo oblastního přeboru (a tedy kvalifikace o postup na Národní finále chlapců U13) a to s roudnickou Basketbalovou Akademií. V hale Pod Lipou jsme uhráli těsné prohry 37:35 resp. 52:41.


Trenér Jan Kout: "Cíl je jasný, soupeře chceme konečně porazit!"


Starší minižačky U13 svůj dvojzápas oblastního přeboru odehrají v sobotu - 9:00 a 11:00 hod. V naší hale se střetnou s Lovosicemi, na jejichž palubovce jsme v listopadu prohráli 74:11 a 61:18. Trenérka Vanda Šulhánková: „Lovosice jsou silným týmem, my máme výhodu domácí palubovky. Musíme zapracovat na doskoku a rychlém protiútoku, naší silné stránce. Doufejme, že naše účast bude vyšší než 10 hráček.


z domácího utkání s Lokomotivou Liberec


Nejmladší minižáky U11 čeká v sobotu oblastní turnaj 3 týmů na ústeckém UJEPu. Ten první v 11:00 hod. s litoměřickým Slavojem se započítává do třízápasové kvalifikace o Národní finále chlapců U11. V prvním utkání v Litoměřicích jsme vyhráli 38:59. Druhým turnajovým soupeřem budou v 13:00 hod. kluci domácí Slunety, se kterou jsme se letos ještě nestřetli, dosavadní výsledky však naznačují nelehkého soupeře.


Trenér Jakub Houška: "V sobotu odehrajeme další kvalifikační utkání proti Litoměřicím, a jelikož jsme to první vyhráli, tak už může být hotovo. Trochu se ale obávám naší sestavy, jelikož jsme trochu pomlácení, ale doufám, že se dáme do soboty do pořádku a pojedeme v nejsilnější sestavě. Uvidíme, jak celá série dopadne, ale každopádně se v sobotu budeme snažit tuto sérii ukončit a stát se mistrem Severočeské oblasti v nejmladších minižácích :-)"


po vítězném utkání na Slavoji Litoměřice



(pro větší zobrazení a aktuální údaje o jednotlivých zápasech - čas začátku utkání, rozhodčí apod. - klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page