top of page
  • Matěj Anderle

ZŠ Komenského vítězem okresního i krajského kola ligy základních škol

Ve čtvrtek 28. února jsme na ZŠ Vrchlického nastoupili do okresního kola školní ligy základních škol v basketbale 8. až 9. ročníků. Čekala nás čtyři utkání, ve kterých náš tým měl jasně dominovat. Nemůžeme se divit, když jsme měli v týmu deset basketbalistů. Tak jak se předpokládalo, tak se také stalo. Všechna utkání jsme s velkým rozdílem vyhráli a postoupili tak do krajského finále do Ústí nad Labem, které se hrálo hned následující týden.

Výsledky: ZŠ Komenského DC - ZŠ Dr. M. Tyrše DC 34:6, ZŠ Máchova DC 33:6, ZŠ Rumburk 42:2 a ZŠ Varnsdorf 43:3.

Sestava: Kampy, Abraham, Helvig, Mityska Michal, Mityska Matouš, Fichtner, Randýsek, Sýkora, Vojtíšek, Horák, tedy hráči BK Děčín kategorií U15 až U19 pod vedením trenérů Anderleho a Labuty.

I v ostatních týmech se našli hráči z BK Děčín: Fedoruc (U17), Blažek (U17), Ježek (U14), Průša (U17), Brož (U17).


V úterý 5. března se v Ústí nad Labem konalo krajské kolo. Hrálo se ve dvou skupinách po třech s tím, že první tým ve skupině měl jistý postup do semifinále a zbylé dva týmy hrály křížem o zbývající dvě místa. Následovalo finále a zápas o bronz. Čekali jsme o dost těžší soupeře než v minulém kole, protože proti nám nastupovaly částečně až úplně basketbalové týmy (Chomutov, Ústí nad Labem a Roudnice nad Labem).

V prvním utkání jsme nastoupili proti domácímu Ústí a to nás hned zaskočilo výbornou obranou, ke které přidalo i střelbu z dálky. Utkání nakonec urvali pro sebe domácí 23:21. My se museli oklepat a v dalších utkáních hrát lépe. V šatně proběhla sprcha v podobě větší domluvy.

Hned další utkání jsme vyhráli (Chomutov, 38:4) a postoupili do čtvrtfinále, kde jsme si lehce pohráli s Mostem (50:5). Čekalo nás semifinále a o dost těžší soupeř než předchozí dva – Roudnice nad Labem. Utkání jsme ale lehce vyhráli 42:8 a dostali se tak do finále, kde na nás čekalo opět domácí Ústí.

Ponaučeni z předchozího utkání jsme skvěle vstoupili do utkání. Soupeř bohužel proměňoval těžké střely až místy neuvěřitelné z perimetru. Bylo jasné, že to nevydrží celý zápas. Přitvrdili jsme v obraně a urvali pro sebe rozhodující vedení, které jsme už nepustili a zvítězili 23:16.


Podařilo se nám tedy postoupit do kvalifikace o Mistrovství ČR, která proběhne 11. dubna v Karlových Varech. Chlapcům patří velká pochvala a velký dík za skvělou reprezentaci jak školy, tak klubu a za odehraná utkání ve velké kvalitě.


pohár pro vítěze krajského kola

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page