top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - Tentokrát jsme na vyššího a silnějšího soupeře nestačili

BK REAL Roudnice n.L. - BK Děčín juniorka 80:72 (29:19, 41:37, 60:56) V pátek 15. března jsme v Roudnici nad Labem odehráli odložený (jarní prázdniny) zápas skupiny o 1.-3. místo oblastního přeboru s místním REALem. K utkání jsme tentokrát přijeli jen s 10 hráči a v menší sestavě, pouze s jedním vysokým pivotem. Soupeř byl téměř kompletní (11 hráčů) a v nejsilnější sestavě, když měl 5 robustních pivotů včetně jejich nejlepšího hráče #16, který v letošní sezóně moc nehrál a proti nám ani jednou. A byl to právě tento pivot, který svými 38 body, většinou z pod koše, utkání rozhodl.

Do utkání jsme nevstoupili špatně, 7 minut jsme se soupeřem, i díky 3 trojkám, drželi krok. Pak však pod naším košem začali úřadovat domácí podkošoví a my jsme je nebyli schopni bránit. Čtvrtina tak skončila 29:19 a v podstatě tak rozhodla o výsledku utkání.

Do druhé části jsme zlepšili obranu vysokých hráčů soupeře a začali hrát rychleji (běhat do rychlých protiútoků). Roudnici jsme v této čtvrtině dovolili jen 4 body z pod koše a jednu trojku, zbytek bodů dal z čáry trestných hodů. My jsme naopak z rychlých protiútoků dávali body a v polovině čtvrtiny jsme se dostali do vedení 30:32. Škoda jen, že jsme si ve snaze o rychlou hru zbrkle přihrávali a měli tak několik zbytečných ztrát, mohlo být vedení výraznější. Do poločasu jsme se pak se soupeřem přetahovali o vedení, bohužel před klaksonem nám dal z půlky šťastnou trojku a „do šaten“ se šlo za stavu 41:37.

Ve třetí čtvrtině byla hra vyrovnaná. Soupeř měl lepší začátek (odskočil na rozdíl 10 bodů), střed byl bodově neutrální. V posledních dvou minutách jsme my dali dvě trojky a opět tak náskok domácích snížili na přijatelný rozdíl 60:56.

Do poslední čtvrtiny jsme lépe vstoupili my, byli jsme aktivnější, chodili do koše, hráli rychle dopředu a i přes hodně tvrdou hru domácích jsme díky trojkám a úspěšným šestkám po 3 minutách srovnali skóre na 64:64, pak šli do malého vedení, soupeř otočil a opět v polovině části jsme se bodově přitáhli na 69:68. Pak jsme si však vybrali 3minutovou slabou chvilku, kdy jsme nedali ani bod, zbrkle a nepřesně stříleli nebo přišli o míč a Roudnice 3x z pod koše a těžkou trojkou odskočila na 78:68 a o výsledku utkání bylo rozhodnuto.

Poděkování všem hráčům, že se statečně poprali s o hlavu vyšším a o pár desítek kilo těžším soupeřem. Chybělo nám trochu střeleckého štěstí v rozhodujících chvílích a mohl být výsledek jiný. Ale nevadí, titul máme stále ve svých rukou.

Body: Machýl 17 (3x3), Janoušek 13, Vanický 10 (1x3), Lipenský 8 (1x3), Teršl 8 (1x3), Cafourek 6 (2x3), Šuber 5 (1x3), Randýsek 3 (1x3), Roza 2.

Předposlední utkání hrajeme netradičně v sobotu v 14:00 hod. v České Lípě. Opět nás nečeká lehké utkání, protože hrajeme s vedoucím týmem finálové skupiny, ale my se budeme snažit přivézt vítězství.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page