top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - Těsná prohra v předposledním utkání v České Lípě

BK Česká Lípa - BK Děčín juniorka 67:66 (16:17, 35:33, 51:52)

V pátek 22. března jsme v České Lípě odehráli předposlední zápas oblastního přeboru mužů. Vítězství by nám předčasně zajistilo titul. Do utkání jsme nastoupili v 9 hráčích, ale v kvalitní sestavě, domácí jen v šesti, ale s těmi nejlepšími.

Utkání začalo tak jsme očekávali, domácí nikam nespěchali a v postupném útoku si vytvářeli volné střelecké pozice, z kterých proměňovali. Začali trojkou, a když v polovině čtvrtiny přidal jejich nejlepší střelec další dvě, přišel za stavu 13:2 náš timeout. Po něm jsme začali střelce lépe bránit a hlavně začali hrát rychleji (běhat do rychlých protiútoků). Podařilo se nám soupeře udržet na 3 bodech, naopak my jsme i díky dvěma trojkám v závěru jich dali 15, takže stav na konci 16:17.

Do druhé části jsme šli se stejnými úkoly, navíc jsme chtěli přidat na tvrdosti zejména v obraně, protože soupeř dělal to samé a mladé rozhodčí tvrdší hru nepískaly, což vyhovovalo oběma týmům. Do čtvrtiny jsme ale opět nevstoupili dobře, šňůra domácích 9:0, pak lehká korekce, ale opět náskok domácích o 10 bodů. Až v posledních 3 minutách jsme se vzpamatovali a rychlými akcemi jsme se opět dotáhli na 35:33.

Ve třetí čtvrtině se oba týmy střídaly ve vedení, nejprve jsme odskočili my, pak zase soupeř, ještě jednou se to opakovalo, rozdíl ve skóre však nebyl více jak o 3 body. Domácí nakonec jen díky šťastné dlouhé dvojce v posledních vteřinách korigovali na 51:52.

V poslední části jsme chtěli hrát ještě rychleji, bohužel někdy i na úkor nepřesných přihrávek a jiných zbytečných ztrát. Začali jsme čtvrtinu lépe, během dvou minut odskočili na 5 bodů, soupeř však srovnal a šel do vedení. Poté jsme při vlastním držení míče obdrželi technickou chybu za nesportovní chování, soupeř šestku proměnil, při následné rozehře jsme hodili míč soupeři do ruky a rázem to byla Česká Lípa, která vedla o 5 bodů.


Nevzdali jsme to a postupně jsme se opět bodově přitáhli, dvěma úspěšnými šestkami jsme dokonce šli do těsného vedení. Soupeř však po svém timeoutu otočil a my měli 7 sekund na vítěznou střelu. První náš nájezd byl zblokován, úspěšně jsme doskočili, z pod koše přes ruce obránců ale nezakončili, ještě jednou se to opakovalo, také bez úspěchu a byl konec utkání. Bohužel při posledním doskoku si zranění kolene přivodil Petr Ondráš, ale nemělo to být nic vážného.

Poděkování všem hráčům za bojovný výkon v tomto těžkém utkání. Mohly vyhrát oba týmy, ale tentokrát při nás nestála štěstěna. Poděkování i našim fanouškům za podporu.

Body: Machýl 22 (1x3), Ondráš 15 (3x3), Janoušek 14 (2x3), Lipenský 6, Vlášek 4, Liga 4, Fiala 1, Šuber, Vanický.

Poslední utkání odehrajeme v pátek 5. dubna v 19:30 hod. kdy doma přivítáme REAL Roudnice n. L. A bude to v podstatě finálové utkání oblastního přeboru mužů, protože výhra znamená pro náš tým titul.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page