top of page
  • Matěj Anderle

ZŠ Komenského vítěz kvalifikace o postup na MČR!

Úterý 9. dubna se v Karlových Varech uskutečnila kvalifikace školního basketbalu 8. a 9. ročníků, která následovala po krajském finále v Ústí nad Labem. Naše mužstvo nastoupilo v sestavě Fichtner, bratři Mityskové, Helvig, Abraham, Sýkora, Randýsek, Horák, Vojtíšek, Kampy doplněno o Rajchla, pod vedením Anderleho a Labuty.

Hrálo se ve skupině s 3 týmy (Karlovarský kraj, náš Ústecký a Praha) každý s každým 4 x 5 minut. Museli jsme vyhrát obě utkání. Los nás poslal až do druhého utkání, takže jsme oba soupeře viděli, což nám značně psychicky pomohlo, navíc když jsme do prvního utkání dostali pro nás přijatelnějšího soupeře z Karlových Varů.

Karlovy Vary - Děčín 17:62

Zápas jsme očekávali vyrovnaný, ale nechtěli jsme se zbytečně tahat o výsledek. Chtěli jsme jasně zvítězit. Do utkání jsme vstoupili výborně. Chytrostí, širokou rotací a týmovým výkonem jsme až nečekaně převálcovali soupeře. Už v poločase jsme se mohli uklidnit a v klidu dohrát utkání. Každý hráč odehrál přibližně stejný čas utkání a dal soupeři alespoň jeden koš.

Děčín - Praha 40:35

Čekal nás zápas o všechno proti týmu z Prahy převážně složeného z hráčů z USK Praha, kteří vynikali výškou (2 hráči přes 2 metry) a překvapivě i dobrou střelbou z dálky. Byl na nás vidět strach a respekt k soupeři. Pokud jsme chtěli uspět, museli jsme vydat ze sebe všechno, co umíme.

Do souboje, dá se říct až Davida s Goliášem, jsme nastoupili s velkou chutí, energií a touhou po výhře. Ze začátku vyrovnaný zápas jsme chtěli co nejdříve urvat na svoji stranu a přiblížit se k postupu. Po první čtvrtině jsme museli přejít do zónové obrany a zúžit rotaci, protože ne všichni hráči dokázali navázat na předchozí utkání, a protože nás soupeř přehrával 1 na 1. Díky skvělé týmové obraně a opět chytrostí v útoku jsme si vybudovali dvojciferný náskok, který jsme, i přes několik těžkých střel soupeře, udrželi až do konce utkání.

Po dvou výborně odehraných zápasech postupujeme na Mistrovství ČR, které se bude hrát také v Karlových Varech 24. a 25. dubna.


Všem klukům patří velký dík a velká pochvala za odvedenou práci! Ale osobně myslím a musím dodat, že se nedá jen napsat a říct velký, ale obrovský DÍK, protože to je fantastický úspěch!!!

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page