top of page
  • Karel Záleský

U14 se na Easter Cupu Klatovy 2019 dostali až do finále proti USA

O uplynulém velikonočním víkendu děčínští Válečníci U14 nezaháleli a již tradičně vyrazili na mezinárodní turnaj Easter Cup Klatovy.

V kategorii U14 chlapci bylo celkově přihlášeno 17 týmů, které byly rozděleny do 4 skupin. Válečníci byli nalosováni do skupiny D, kde jsme měli za soupeře Basketball Löwen Erfurt, IBA Munich a SKB Rokycany. Ani jednoho ze soupeřů jsme neznali a tak jsme čekali, jak nás prověří.

První náš soupeř byli Lvy z Erfurtu, naši hoši se však zvučného jména nezalekli a snadno si poradili s prvním soupeřem na turnaji 81:28. Druhý německý tým a náš soupeř na turnaji byli borci IBA Mnichov (později 3. tým turnaje). O hlavu vyšší borci nastoupili na palubovku a budili respekt již při rozcvičování. Po úvodním vhazování však respekt vymizel a naši hoši si rychlou, přesnou hrou, opřenou o výbornou, tvrdou obranu dokráčeli pro druhé vítězství 52:44. Papírově nejslabší SKB Rokycany nepřekvapily a my třetí výhrou ve skupině potvrdili první postupovou pozici do čtvrtfinále.


Tam nás čekali drážďanští Titáni a vůbec to nebyl snadný soupeř. Museli jsme dotahovat manko (-15 bodů) z úvodní části hry, což se chlapcům podařilo a pak už se bojovalo o každý centimetr na palubovce. Za stavu 45:45 a necelé 2 minuty do konce se nám podařilo odskočit o 2 koše, soupeři se pak sice ještě podařilo snížit na rozdíl 2 bodů, ale my si zkušeně pohlídali závěr utkání a vyhráli 49:47.

A vyhlíželi tak soupeře v semifinále, který vyšel ze vzájemného střetnutí BK Lokomotiva Plzeň - DJK Neustadt. Plzeň porazila Neustadt 63:38. S Plzní jsme se již potkali v extralize, kde jsme to měli na vzájemná utkání 1:1 (60:62, 63:75). Vstup do zápasu se nám podařil, dobře jsme bránili, vyvarovali se zbytečných chyb a nedovolili soupeři rychlé protiútoky a dlouhé střely, kterými nás trestal v minulých zápasech. Od začátku jsme diktovali tempo hry a zaslouženě tak postoupili do finále turnaje.


Zde jsme narazili na favorita naší kategorie, Team USA 14U z Kalifornie. Individuálně i fyzicky vybavené borce, kteří si snadno poradili se všemi předchozími soupeři. Ani ve finále tomu nebylo jinak. Naši Válečníci však srdnatě vzdorovali soupeři a zaslouží kredit za předvedený výkon v zápase. Team USA 14U - Válečníci 84:47.



Velikým úspěchem je celkově 2. místo na turnaji, které je odměnou za dobrou práci v uplynulé sezóně.


(více fotografií ze zápasů a akcí je k dispozici na oficiálním webu turnaje zde)


Všem hráčům bych chtěl poděkovat za předvedené výkony, vzornou reprezentaci klubu i města. Dále pak patří velký díl asistentům a rodičům, bez kterých bychom se této akce nemohli zúčastnit.


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page