top of page
  • Matěj Anderle

ZŠ Komenského na MČR v Karlových Varech

Středa a čtvrtek 24. a 25. dubna byly pro ZŠ Komenského ve znamení basketbalu. Konalo se totiž mistrovství České republiky v basketbalu chlapců 8. a 9. ročníků základních škol v Karlových Varech. „Komenčák“ si účast vybojoval po úspěšných okresních, krajských a celorepublikových kvalifikačních kolech.

Hrálo se ve dvou skupinách A (Šlapanice, Karlovy Vary, Opava) a B (Děčín, Poděbrady, Písek) každý s každým. První dvě pozice každé skupiny postoupily do play off. Musím podotknout, že naše skupina byla o dost těžší než druhá, ale pokud jsme chtěli uspět, nezbývalo nám nic jiného, než vyhrát. Do turnaje jsme vstoupili s cílem pokračovat v naší kvalitní obraně a rychlém protiútoku, bohužel to jsme nedělali.


Děčín - Poděbrady 30:42

První utkání, proti soupeři z Poděbrad, jsme neodstartovali dobře. Špatná obrana 1 na 1 nás stála spoustu bodů, ty jsme později ani nestačili dorovnávat a nakonec nám soupeř odskočil na dvouciferný rozdíl. Bohužel první zápas a hned prohra.


Děčín - Písek 22:39


Do druhého utkání jsme chtěli všechno změnit. Jak jsem již uvedl, chtěli jsme pokračovat v našich herních cílech. To se nám opět nedařilo. Tentokrát selhala týmová obrana, doskok a opět ke konci i útok. Utkání bylo vlastně stejné jako první, tahali jsme se do čtvrté čtvrtiny o každý bod. Hned za začátku nám Písek odskočil a my opět marně dotahovali, bohužel se přidala únava i přes širokou rotaci.


Ve skupině jsme tedy skončili poslední a druhý den hned ráno nás čekal zápas o 5. - 6. místo.


Po zápasech kluci navštívili centrum Karlových Varů a seznámili se s tamějšími děvčaty. Dokonalá regenerace!


Opava - Děčín 26:31


Čekalo nás poslední utkání turnaje, chtěli jsme opět vše změnit a vrátit se k naší hře. Od začátku jsme ale opět pokračovali ve stejné hře jako o den dříve. Po třetí čtvrtině opět vyrovnané utkání, postupně nám to začalo shazovat psychiku. Třetí utkání po sobě ve stejném duchu. V poslední čtvrtině jsme se vzchopili a urvali výhru na svoji stranu.


Nakonec jsme skončili na 5. místě. Pro mě osobně velké zklamání a myslím, že i pro kluky. Soupeři byli sice kvalitní, ale jak se již po několikáté opakuji, kdybychom pokračovali v naší hře, věřím, že bychom přivezli cenné kovy. Ovšem účast a už i 5. místo na MČR je pro nás velký úspěch. Na konci turnaje nás pořadatelé vyhlásili za tým, který vytvářel nejlepší atmosféru a staral se o zábavu. Kluci si MČR hodně užili a získali cenné zkušenosti.


Gratuluji vítězům a děkuji rodičům a fanouškům, kteří dorazili se podívat a vytvořili super atmosféru.



Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page