top of page
  • ČABR severní Čechy

Školení nových krajských rozhodčích 2019

Vážení basketbaloví příznivci,

stále se snažíme navyšovat počty rozhodčích v našem kraji. Jedním z hlavních důvodů, proč chceme navyšovat počty rozhodčích, je to, abychom klubům snížily náklady na rozhodčí na cestovné, protože se snažíme zejména na žákovské kategorie delegovat rozhodčí z místa konání utkání nebo nejbližšího okolí. A podle klubů, kde tyto rozhodčí máme, se náklady na cestovné výrazně snížily. Dalším důvodem je to, aby i ty nejmenší dětičky pískali vždy 2 rozhodčí, a ne pouze jeden nebo dokonce žádný.

Rádi bychom touto cestou pokračovali a spolupracovali s Vámi, kluby. Chtěl bych Vás tedy požádat o rozšíření informace o školení rozhodčích mezi lidi starší 15-ti let ve Vašem klubu. Můžete nám tím pomoci snížit Vám náklady na rozhodčí. Není problém se domluvit na termínech, kdy by rozhodčí mohl pískat.

Školení rozhodčích bude tradičně rozděleno na dvě části:


1. část se uskuteční v termínu 8. – 9. června 2019 v Děčíně. Tato část bude zaměřena v sobotu na teorii (pravidla basketbalu, soutěžní řád a ostatní dokumenty), v neděli začneme s mechanikou v hale).

2. část se uskuteční v září, kdy v sobotu 7. září 2019 (pravděpodobně v Děčíně) budou noví rozhodčí pískat utkání v rámci turnaje a napíší si písemný test z pravidel basketbalu. Neděle 8. září 2019 v Děčíně bude společná s již aktivními rozhodčími v rámci povinného semináře.

Zájemci se mohou hlásit na můj mail rsikner@seznam.cz (nutno uvést příjmení, jméno, datum narození, bydliště, mobil a e-mail) do 12. května 2019. Tito zájemci budou dostávat další upřesňující informace mailem. Cena školení pro nové zájemce je stanoven na 1 500 Kč. Pokud budou náklady na školení rozhodčích vyšší, vyrovná je příspěvkem OV ČBF-seČ. Minimální počet účastníků školení je stanoven na 12 zájemců. V ceně školení je triko pro rozhodčího, pronájmy prostor, zajištění obědů v 1. části školení, odměny pro lektory.

V případě dalších dotazů se na mě můžete obrátit.

Předem děkuji za spolupráci a těším se na novou sezónu s větším počtem rozhodčích a bezproblémových delegací.

Roman Šikner - předseda VV ČABR-seČ

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page