top of page
  • Petr Ďurana

Přehled utkání Válečníků a Válečnic Děčín o tomto víkendu

„Je máj, je kvalifikací čas.“ jak by řekl klasik. Každoročně se totiž od poloviny května hrají kvalifikace o ligy U15, U17 a U19 pro nadcházející soutěžní ročník. I děčínská mládež bude o to bojovat, konkrétně o nadcházejícím víkendu dívky U19 a chlapci U17, kteří mají i výhodu domácího prostředí:


Juniorky U19 odehrají kvalifikaci v Ústí nad Labem (ZŠ Pod Parkem). Ze čtyřčlenné kvalifikační skupiny A postoupí do ligy přímo první dva týmy, třetí čeká druhé kolo kvalifikace formou turnaje začátkem června. Naše dívky se utkají v sobotu dopoledne (11:00 hod.) s Aritmou Praha a odpoledne s „domácí“ Slunetou (14:00 hod.). V neděli brzo ráno (9:00 hod.) pak s béčkem Sokola Nusle.

I když jsme se s ústeckou Slunetou i Nuslemi letos v Nadregionální lize U19 již několikrát střetli, výsledky nejsou směrodatné, protože do kvalifikací jdou hráči a hráčky o rok mladší (2001 a 2002) než hráli letošní soutěž, proto může jít o trochu nebo i hodně jiné týmy.

Trenér Karel Záleský: „O nadcházejícím víkendu rozjedou naše Válečnice U19 boje o ligu. Tým složený z hráček ročníků 2001-2004 poměří své síly s družstvy BK Aritma Praha, Sokol Nusle B a ústeckou Slunetou. Věřím, že se o postup popereme a vydáme ze sebe vše.



Kadeti U17 hostí kvalifikační skupinu A čítající 5 týmů na domácí palubovce. V ARMEX Sportcentru se postupně utkají v sobotu v 10:00 hod. s Mariánskými Lázněmi a v 16:45 hod. s Thermiou Karlovy Vary a v neděli v 11:15 hod. s lounskými Tygry a v 18:00 hod. s Kralupy nad Vltavou.

Do ligy postoupí ze skupiny přímo první tým, druhý čeká druhé kolo kvalifikace formou dvojzápasu začátkem června. O vzájemných zápasech a sestavách jednotlivých týmů platí to samé jako u juniorek. Kvalifikace se tedy zúčastní hráči ročníků 2003 a 2004.

Trenér Josef Plachý: „Tak čeká nás vrchol této sezóny, protože co si budeme povídat další rok v soutěži, kde jsme prohráli jeden zápas, není to, co si přejeme. Čekají nás čtyři soupeři, dva již známe z naší skupiny, dva ne, ale bude to celé jen o nás. Máme schopnosti na to turnaj vyhrát a postoupit do ligy, ale nebude to samozřejmě snadné, všechny družstva tam chtějí postoupit. Takže půjdeme krok po kroku, zápas za zápasem a budeme chtít vše vyhrát a neohlížet se na další výsledky a pokud kluci odvedou svou práci, tak jak k ní přistupují na tréninku, věřím, že v neděli budeme slavit. Tak ať se nám to povede.


(pro větší zobrazení a aktuální údaje o jednotlivých zápasech - čas začátku utkání, rozhodčí apod. - klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page