top of page
  • Robert Landa

Kadeti postupují do ligy!!!

Dva děčínské basketbalové týmy vstoupily o tomto víkendu do prvního kola kvalifikace o ligu. Naše juniorky bojovaly o účast v druhé nejvyšší soutěži v Ústí, kadeti pořádali kvalifikační turnaj na domácí palubovce ARMEX Sportcentra.

Soupeřkami našich juniorek byly dva pražské celky (Aritma, Nusle B) a favorit turnaje - pořádající tým Ústí nad Labem. Právě ten jasně přehrál naše děvčata 129:37, důležitější pro nás byly ale dva další zápasy. S Aritmou Praha děvčata prohrála 58:45, na závěr naše Válečnice porazily Sokol Nusle B 68:63. První postupující bylo jednoznačně Ústí, druhé postupující místo pak patřilo nejlepšímu z minitabulky zbylých tří družstev - všechna měla bilanci jedné výhry a dvou porážek. Štěstí se bohužel k našim hráčkám otočilo zády - záporné skóre ze vzájemných zápasů (Nusle +7, Aritma +1, Děčín -8) znamená setrvání v regionální lize i v příští sezóně.

V drama pro Válečníky se změnil průběh kvalifikace kadetů. Do Děčína přijely na víkend celky Karlových Varů, Mariánských Lázní, Loun a Kralup nad Vltavou. A hned výsledek prvního utkání způsobil domácím velké problémy - Válečníci v něm totiž překvapivě prohráli s Mariánskými Lázněmi 60:67. Přímý postup z prvního místa byl rázem ohrožen a nejisté se zdálo i pokračování do dalšího kvalifikačního kola z druhého místa. Večerní sobotní utkání už naši kadeti zvládli a nad Západočechy z Karlových Varů zvítězili jednoznačně 72:40. To ale nemuselo na úspěch stačit - posílení lounští Tygři zůstali po sobotě neporaženi. Ale ani o Sokola vyztužený tým Loun na Děčín v neděli nestačil. Svěřenci trenéra Plachého vyhráli 87:76. Družstvo tak mělo jisté druhé místo a postup do dalšího kola. Štěstěna však tentokráte stála při našem klubu a druhá prohra Mariánských Lázní na turnaji posunula Děčín na první (přímý postup zajištující) místo a kadeti tak získali ligu U17.


(pro podrobnější údaje o jednotlivých zápasech klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page